ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ 4* – Сандански

You are currently viewing ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ 4* – Сандански

Цени 2021

 

Цените се по СОБА на ДЕН за услуга: ноќевање со појадок

SGL /еднокреветна соба/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота 10+ ноќевања
1adl 58 € 70 € 54 €
1adl +1chd /4-11,99/ 58 € 70 € 54 €

DBL /двокреветна соба/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота 10+ ноќевања
2adl 73 € 89 € 70 €
2adl+1chd /0-3,99/ 73 € 89 € 70 €
2adl +1chd /4-11,99/ 84 € 102 € 80 €
2adl +2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 84 € 102 € 80 €
2adl +1chd /12-15,99/ 98 € 118 € 94 €
2adl +2chd /0-3,99 и 12-15,99/ 98 € 118 € 94 €

SUP /супериор соба/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота 10+ ноќевања
2adl 88 € 107 € 84 €
2adl+1chd /0-3,99/ 88 € 107 € 84 €
2adl +1chd /4-11,99/ 88 € 107 € 84 €
2adl+2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 88 € 107 € 84 €
2adl +2chd /4-11,99/ 88 € 107 € 84 €
2adl+1chd /12-15,99/ 113 € 136 € 108 €
3adl 113 € 136 € 108 €
3adl+1chd /0-3,99/ 113 € 136 € 108 €
3adl +1chd /4-11,99/ 113 € 136 € 108 €
3adl+2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 113 € 136 € 108 €

STD /студио/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота 10+ ноќевања
2adl 107 € 128 € 102 €
2adl+1chd /0-3,99/ 107 € 128 € 102 €
2adl +1chd /4-11,99/ 107 € 128 € 102 €
2adl +2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 107 € 128 € 102 €
2adl +2chd /4-11,99/ 107 € 128 € 102 €
2adl +1chd /12-15,99/ 131 € 158 € 125 €
2adl +2chd /0-3,99 и 12-15,99/ 131 € 158 € 125 €
3adl 131 € 158 € 125 €
3adl +1chd /4-11,99/ 131 € 158 € 125 €
3adl +2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 131 € 158 € 125 €

APP /апартман/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота 10+ ноќевања
2 adl 120 € 145 € 114 €
2 adl+1chd (4-11,99) 120 € 145 € 114 €
2 adl+2chd (0-3,99/4-11,99) 120 € 145 € 114 €
2 adl+1chd (12-15,99) 145 € 174 € 138 €
2 adl+2chd (0-3,99 /12-15,99 ) 145 € 174 € 138 €
3 adl 145 € 174 € 138 €

APP FAMILY/апартман фамилијарен/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота 10+ ноќевања
3 adl 164 € 198 € 156 €
3 adl+1chd (4-11,99) 164 € 198 € 156 €
3 adl+2chd (0-3,99/4-11,99) 164 € 198 € 156 €
3 adl+1chd (12-15,99) 190 € 228 € 180 €
4 adl 190 € 228 € 180 €

Цените се во €, плаќање во денарска противвредност 1€ = 62,00 мкд
Доплата: вечера 12€ – возрасен и дете 12-15,99 г, 7€ – дете 4-12
Легенда:   adl – возрасен,    chd – дете

 

Во цената Е вклучено:
Ноќевање со појадок
Користење на сауна, парна бања, фитнес центар
Користење затворен базен со минерална вода од 33⁰С (полуолимписки размери)
Користење на отворен базен со минерална вода од 33⁰С,
Користење на отворен термален базен со минерална вода 38⁰С
Лежалка и пешкир покрај базените
Безжичен интернет во целиот хотел
Паркинг
Сеф на рецепција
Детско катче со аниматор
Туристичка такса

Во цената НЕ Е вклучено:
Превоз
Патничко осигурување
Личен трошок на патникот
Неспомнати услуги

сместување минимум максимум
Двокреветна соба (француско легло) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г
Двокреветна соба (разделени легла) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 3.99г.
Супериор соба 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Студио 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Апартман Лукс 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Апартман Фемили 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г.

Напомена !
Сместување по 14:00 ч. (локално време)
Напуштање до 12:00 ч. (локално време)
Доколку сакате да користите услуги во хотелот (собна сметка) гостите мора да ги наведат деталите за својата кредитната картичка
Цените НЕ ВАЖАТ за национални и верски празници, семинари, конгреси…

 

Цени 02.01-09.01.2022

 

Цените се за период 02-09.01.2022  по соба на ден – ноќевање со појадок

сместување недела-четврток петок и сабота
Еднокреветна 67 81
Двокреветна 86 104
Супериор 104 126
Студио 126 150
Апартман 141 170
Фамилијарен апартман 193 232
Дополнително легло – возрасен 28 34
Дополнително легло дете 12-15,99 28 34
Дете од 4-11,99 на редовно легло со 1 возрасен во соба 0 0
Дете од 4-11,99 на доп.легло со 2 возрасни во соба 13 16
Дете до 3,99 0 0

Цените се во €, плаќање во денарска противвредност 1€ = 62,00 мкд
Доплата: вечера 14€ – возрасен и дете 12-15,99 г, 8€ – дете 4-12

Во двокреветна соба со разделени легла има можност да се додаде само бебешко креветче,
нема можност за дополнително легло

Цените се во евра за 1 ноќевање за 2 лица во двокреветна соба/студио/апартман или за 1 лице во еднокреветна соба:

Во цената Е вклучено:
Ноќевање со појадок
Туристичка такса
Користење: сауна,
Парна бања,
Фитнес центар,
Внатрешен базен со минерална вода,
Надворешен базен со минерална вода,
Користење на лежалки и крпи покрај базените,
Користење паркинг,
Безжичен интернет на територијата на хотелот,
Користење на сеф на рецепција на хотелот,

Во цената НЕ Е вклучено:
Превоз
Патничко осигурување
Личен трошок на патникот
Неспомнати услуги

Напомена !
Сместување по 14:00 ч. (локално време)
Напуштање до 12:00 ч. (локално време)

Доколку сакате да користите услуги во хотелот (собна сметка) гостите мора да ги наведат деталите за својата кредитната картичка

Поради состојбата со Коронавирус (СОВИД-19), можни се рестрикции ( во зависност од состојбата) на некој делови за заштита на гостите и персоналот.
Одредени услуги и удобности можеби нема да се достапни или ке се ограничени.

Услови за сместување во собите

сместување минимум максимум
Двокреветна соба (француско легло) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г
Двокреветна соба (разделени легла) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 3.99г.
Супериор соба 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Студио 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Апартман Лукс 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Апартман Фемили 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г.

Цени 09.01-31.03.2022

 

Цените се за 1 ноќевање за 2 лица во двокреветна соба студио/апартман или за 1 лице во еднокреветна соба

Ценовник валиден за период од 09.01-31.03.2022год.

Цените се по СОБА на ДЕН за услуга: ноќевање со појадок

SGL /еднокреветна соба/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота
1adl 64 € 77 €
1adl +1chd /4-11,99/ 64 € 77 €

DBL /двокреветна соба/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота
2adl 82 € 100 €
2adl+1chd /0-3,99/ 82 € 100 €
2adl +1chd /4-11,99/ 94 € 115 €
2adl +2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 94 € 115 €
2adl +1chd /12-15,99/ 110 € 133 €
2adl +2chd /0-3,99 и 12-15,99/ 110 € 133 €

SUP /супериор соба/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота
2adl 100 € 120 €
2adl+1chd /0-3,99/ 100 € 120 €
2adl +1chd /4-11,99/ 100 € 120 €
2adl+2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 100 € 120 €
2adl +2chd /4-11,99/ 100 € 120 €
2adl+1chd /12-15,99/ 127 € 153 €
3adl 127 € 153 €
3adl+1chd /0-3,99/ 127 € 153 €
3adl +1chd /4-11,99/ 127 € 153 €
3adl+2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 127 € 153 €

STD /студио/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота
2adl 120 € 144 €
2adl+1chd /0-3,99/ 120 € 144 €
2adl +1chd /4-11,99/ 120 € 144 €
2adl +2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 120 € 144 €
2adl +2chd /4-11,99/ 120 € 144 €
2adl +1chd /12-15,99/ 147 € 177 €
2adl +2chd /0-3,99 и 12-15,99/ 147 € 177 €
3adl 147 € 177 €
3adl +1chd /4-11,99/ 147 € 177 €
3adl +2chd /0-3,99 и 4-11,99/ 147 € 177 €

APP /апартман/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота
2 adl 134 € 162 €
2 adl+1chd (4-11,99) 134 € 162 €
2 adl+2chd (0-3,99/4-11,99) 134 € 162 €
2 adl+1chd (12-15,99) 161 € 195 €
2 adl+2chd (0-3,99 /12-15,99 ) 161 € 195 €
3 adl 161 € 195 €

APP FAMILY/апартман фамилијарен/

капацитет во соба недела-четврток петок и сабота
3 adl 184 € 221 €
3 adl+1chd (4-11,99) 184 € 221 €
3 adl+2chd (0-3,99/4-11,99) 184 € 221 €
3 adl+1chd (12-15,99) 211 € 254 €
4 adl 211 € 254 €

Цените се во €, плаќање во денарска противвредност 1€ = 62,00 мкд
Доплата: вечера 13€ – возрасен и дете 12-15,99 г, 7€ – дете 4-12

Во цената Е вклучено:
Ноќевање со појадок
Туристичка такса
Користење: сауна,
Парна бања,
Фитнес центар,
Внатрешен базен со минерална вода,
Надворешен базен со минерална вода,
Користење на лежалки и крпи покрај базените,
Користење паркинг,
Безжичен интернет на територијата на хотелот,
Користење на сеф на рецепција на хотелот,

Во цената НЕ Е вклучено:
Превоз
Патничко осигурување
Личен трошок на патникот
Неспомнати услуги

Напомена !
Сместување по 14:00 ч. (локално време)
Напуштање до 12:00 ч. (локално време)
Доколку сакате да користите услуги во хотелот (собна сметка) гостите мора да ги наведат деталите за својата кредитната картичка
Цените НЕ ВАЖАТ за национални и верски празници, семинари, конгреси…

Поради состојбата со Коронавирус (СОВИД-19), можни се рестрикции ( во зависност од состојбата) на некој делови за заштита на гостите и персоналот.
Одредени услуги и удобности можеби нема да се достапни или ке се ограничени.

Услови за сместување во собите

сместување минимум максимум
Двокреветна соба (француско легло) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г
Двокреветна соба (разделени легла) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 3.99г.
Супериор соба 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Студио 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Апартман Лукс 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Апартман Фемили 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г.

 

 

Сместување

 

Интерхотел Сандански нуди сместување во 262 пространи соби, 17 апартмани и 6 студија.
Сите имаат модерна, пространа и пријатна внатрешност.

Големината еднокреветни и двокреветни соби  25м2.

Спецификација на соби:
17    АПП лукс – спална соба, дневна соба со софа на развлекување.
06   Студио – една спална соба и дневна соба со тросед на развлекување. (нема врата измеѓу)
262   Двокреветни соби Лукс со брачен кревет или два разделени кревети.

Во собите:
кабловска телевизија, безжичен интернет, телефон, минибар (со доплата), бањите се со специјална тоалетна козметика, балкун со поглед на градот, планината, базенот, паркингот или паркот.

Сместување и напуштање на собите :
Сместување во собите по 14:00 ч. (локално време)
Напуштање на собите до 12:00 ч. (локално време)

*можност за connect соби (две DBL соби поврзани со врата) во зависност од расположливоста во моментот

DBL – двокреветна лукс
Брачен кревет или два единечни, софа на спуштање и можност за бебешко креветче
Максимален капацитет: 2 возрасни + 1 дете до 11,99 + 1 дете до 3,99

SUP – супериор соба
Спална со еден брачен кревет, (без врата) дневна со кауч на спуштање и можност за бебешко креветче
во спалната соба нема прозор
Максимален капацитет: 3 возрасни + 1 дете до 11,99 год + 1 дете до 3,99 год
или
Максимален капацитет: 2 возрасни + 2 деца до 11,99 год + 1 дете до 3,99 год

STD – студио стандард
Спална со еден брачен кревет, (без врата) дневна со кауч на спуштање и можност за бебешко креветче
Максимален капацитет: 3 возрасни + 1 дете до 11,99 год + 1 дете до 3,99 год
или
Максимален капацитет: 2 возрасни + 2 деца до 11,99 год + 1 дете до 3,99 год

APP – апартман лукс
Спална со еден брачен кревет, физички одделена дневна со кауч на спуштање и можност за бебешко креветче, две купатила
Максимален капацитет: 3 возрасни + 1 дете до 11,99 год + 1 дете до 3,99 год.
или
Максимален капацитет: 2 возрасни + 2 деца до 11,99 год + 1 дете до 3,99 год

Сместување минимум максимум
Двокреветна соба (француско легло) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г.
Двокреветна соба (разделени легла) 1 возрасен 2 возрасни + 1 дете до 3.99г.
Студио 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г
Апартман Лукс 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 11.99г. + 1 дете до 3.99г
Апартман Фемили 1 возрасен 3 возрасни + 1 дете до 15.99г. + 1 дете до 3.99г

Политика за деца:
Дете под 3,99 години се сместува – бесплатно.
Дете на возраст од 4 – 11,99 год. користи попуст.
Лице кое има навршени 12 год. во времето на пријавување, се смета како возрасна особа.
Возрасен или дете на дополнително легло користи попуст.
Дете од 4-11.99 год. на редовно легло користи попуст.

Хотел

 

Интерхотел **** Сандански е најголемиот СПА комплекс во Југозападна Бугарија.
Лоциран во центарот на Сандански во близина на главната пешачка улица и паркот на градот.
На само 40 км од Македонската граница.
Овај регион има најтопла клима во Бугарија и најмногу сончеви денови во годината.
Во областа се наоѓаат над 80 минерални извори со температура од 33°С до 83°С со ниска минерализација и успешно се користат за третмани на најразлични болести….
Интерхотел Сандански може да ги задоволи најпребирливите вкусови на најголемите гастрономи.
Во комплексот се лоцирани три ресторани, лоби бар, базен бар, тениско кафуле и пица бар.
Ресторанот “Сандански”е најголемиот ресторан во градот Сандански со капацитет од 320 седишта а има и има голема тераса
Медитерански ресторан “Ренесанса” е декориран во медитерански стил. Токму ова е местото каде што можете да уживате во национални и интернационални на јадења, кои се своевидна уникатна мешавина од типичните за регионот специјалитети со вкус на медитеранска кујна.
Таверната “Булгари”е местото каде што ќе го почувствувате автентичниот дух на минатите времиња. Местото е во типичен стил изградена само од дрво и камен. Механата е опремена како автентична куќа, во која не му недостасува дури и традиционалниот тревни двоснежен тревник и врела ракија. Овде можете да го допрете минатото и да го вкусите вкусот на традиционалната бугарска кујна од стари рецепти со локални вина.
Лоби барот на хотелот нуди пријатна атмосфера. Ова е местото каде што можете да ги сретнете првите сончеви зраци со утринско кафе или да уживате во прекрасниот зајдисонце со некој близок и омилен пијалок. Комбинацијата на освежителен коктел и убава компанија до минералните базени ќе го стави крајниот бар на вашата слика во целосна блаженство и релаксација.
Бар-базен на Интерхотел Сандански нуди тонизирачки пијалоци, свежо цедени сокови и свежо коктели, со кои можете распуштен по SPA терапија или спортски тренинг.

Овај хотел е најголемиот балнео и СПА комплекс во југозападна Бугарија.
Вгнезден во прегратките на величествената Пирин планина, хотелот е лоциран во центарот на Сандански и се наоѓа во непосредна близина на градскиот парк и главната улица.
На територијата на Интерхотел Сандански се наоѓа еден од најголемите медицински центри за балнеолечење и рехабилитација.
За љубителите на целосна релаксација Интерхотел Сандански располага и со модерен СПА центар, благодарение на чудните својства на водата.
За најмалите гости хотелот се погрижил да имаат забава во современо декорирано детско катче, во кое ги очекуваат насмеан, грижлив и забавен аниматор.
Хотелот ниди интернет зона, бесплатен паркинг и гаража, фризерски и козметички салон, бутик продавница, три конференциски сали со капацитет од 20 до 250 места, кои располагаат со целосна техничка опрема за спроведување на совршена работна конференција, когрес, семинар или работилница.

Хотелски содржини:

Користење на надворешен топол термички базен со температура на водата 38°C,
Надворешен базен со минерална вода со температура на водата 31-33°C
Внатрешен базен со со минерална вода со температура на водата 31-33 ° C,
Сауна,
Парна бања,
Фитнес сала,
Бесплатен безжичен интернет во хотелот,
3 ресторани – Сандански/Ренесанс/Механа Булгаре со различен капацитет и вид на кујна,
Кафе скаткарница,
Лоби бар,
Бар до базенот,
Игротека за деца,
Продавница/бутик,
Салон за убавина,
Фризерски салон,
Паркинг,

Услови на хотелот

 

ВАЖИ ЗА ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА И ЗА ГОСТИНОТ:
За валидна резервација ќе се смета, резервација направена со 30% депозит уплатен при самото резервирање од страна на агентот или гостинот, а со целосна уплата до пред поаѓање.
Агентот или гостинот има право да ја откаже или промени резервацијата до 7 дена пред пристигнувањето без пенали.
Агентот или гостинот има право да промени име на резервацијата 3 дена пред датата на престигнување без пенали. Промена на име помалку од 3 дена пред датата на пристигнување, агентот или гостинот ја плаќа првата ноќ од резервацијата.

Откажување или промена на резервацијата помалку од 7 дена пред датата на пристигнување, агентот или гостинот ја плаќа првата ноќ од резервацијата.

Откажување или промена на резервацијата на денот на пристигнување на гостинот или порано напуштање на хотелот, платената сума не подлежи на враќање на агентот или гостинот.

Промена или откажување на резервација за време на празници до 30 дена пред пристигнување е без пенали.

Промена или откажување на резервација за време на празници помалку од 30 дена пред пристигнување, агентот или гостинот плаќа 100% од целата резервација.

Хотелот прифака рекламации во рок од 48 ч.
За валидни рекламации ќе се сметаат оние кои се со документ потпишан од страна на гостинот и од овластените во хотелот.

Хотелот не прима домашни миленици