ВРУТОК-ЛЕШОК-МАТКА-СКОПЈЕ 24.03.2019

You are currently viewing ВРУТОК-ЛЕШОК-МАТКА-СКОПЈЕ 24.03.2019

Поаѓање од Битола за с. Вруток (Гостивар) во 06.00 часот од пред спортска сала Младост. Пристигнување во Вруток и разглед на зивописното село кое лежи во југозападниот дел на Полошката котлина на самиот извор на најголемата река во Македонија – Вардар. Разглед на местото и изворот на реката Вардар. Продолжување кон Лешок и посета на Лешочкиот манастир.

Слободно време за кафе. После тоа патувањето го продолжуваме за Матка – најзивописниот кањон на реката Треска. Разглед на црквата Св. Андреја – изградена од синот и жената на јунакот Крали Марко. Слободно време за прошетка и факултативно кстарење по езерото Матка со разглед на пештерата Врело, една од најживописните во Македонија. Враќање во Битола во вечерните сати. Крај на програмата

ЦЕНА: 650 ден

Цената вклучува:
– Превоз со модерен климатизиран туристички автобус по програмата
– организација и водство на аранжманот со лиценциран водич – придружник

Цената не вклучува индивидуални трошоци

Калкулација на база минимум: 45 патници
Важечки дел од аранжманот се и општите услови на патување на Т.А. МИГ ТРАВЕЛ Битола