ВРДНИК-HOTEL AQUA PREMIER 5*

You are currently viewing ВРДНИК-HOTEL AQUA PREMIER 5*

Бања Врдник се наоѓа на идеална локација  од 240 метри надморска височина со умерно континентална клима и 2200 сончеви часови годишно. Чистиот воздух ова подрачје содржи висока концентрација на озон ,без никакво загадување што го прави ова место и воздушна бања.

Хотел Aqua Premier е сместен помеѓу Белград и Нови Сад, во изворот кај термалните води во бања Врдник , со модерен спа центар кој содржи внатрешен и надворешен базен. Во склоп на хотелот има и конгресна сала  и ресторан. Благотворните дејствија на термалните води во бања Врдник , имаат големо влијание на коскозглобниот систем, реума, разни кожни болести како и има влијание во зараснување на рани.Благотворното дејство на термалните води кои се наоѓаат во базените на хотелот Premier Aqua познато е уште во 3ти век кога Врник било рударско место, кога и тие води всушност биле откриени од страна на рудари кои при ископување постојано наоѓале напукотини со вода, која ја користеле за побрзо заздравување на рани и болки во зглобовите. Години по тоа биле направени медицински анализи , со што биле утврдени благодетите на водата.

Термалната вода од истиот тој извор се наоѓа во Premier Aqua хотелот и има медицинска примена во ординацијата за физикална медиција и рехабилитација Аква Медика, која се наоѓа во склоп на хотелот.

Температурата во самиот извор има 35,3 Степени , додека во базените во самиот хотел температурата достигнува до  31 степен и со тоа термалната вода богатата со натриум, магнезиум, калциум, сулфати и нитрокарбонати ја задржува својата лековита дејност.

Термалната вода во оваа областа помага во следните области:

* Сите форми на дегенеративен ревматизам, Воспалителен ревматизам, Третман и превенција на остеопороза, Кожни заболувања (псоријаза), Секакви повреди на коските и на лигаментите, Пост-трауматски и пост-оперативна функција  на локомоторниот систем, Невролошки болести, Превенција и третман на ‘рбетниот деформитет кај деца

ЦЕНИ ВАЛИДНИ ДО 27.12.2021 (Хотел само за возрасни лица) 

ПАКЕТ БАЊСКИ ДЕН

Пакет Бањски ден со 4 ноќевања
Еднокреветна 4 ноќевања 119еур по лице на ден
Двокреветна 4 ноќевања 75еур по лице на ден
Пакет Бањски ден со 7 ноќевања
Еднокреветна 7 ноќевања 103еур по лице на ден
Двокреветна 7 ноќевања 62еур по лице на ден

*Цените се изразени по лице на ден

* Полупансион во лукс соба

* Користење на рекреативни капацитети на хотелот: катарси: солена соба, финска, био- и инфрацрвена сауна, парна бања, весели тушеви, зона за одмор, базени со термална вода

* Користење на велнес и спа центар на хотелот Fruške Terme (Воден свет + Сауна Светот)

* Медицинско фитнес студио и тренинг за напојување

* Испитување и консултации со нашиот лекар, специјалист по физикална медицина, д -р Хади Мансури

* Физикална терапија препорачана од лекар (термотерапија, електротерапија, магнет, ласер, хидротерапија, кинезитерапија)

* Преглед на лекар на денот на поаѓање

* Вклучена употреба на спортски игралишта (две тениски игралишта, кошаркарски и одбојкарски игралишта)


 

ПАКЕТ ФРУШКА ГОРА СПА ОСВЕЖУВАЊЕ

Еднокреветна соба – 120еур по лице на ден

Двокреветна соба – 86еур по лице на ден

* Сместување на база полупансион во лукс соба, минимум престој од 2 ноќевања

* Премиерна ракија и слатко изненадување за добредојде

* Користење на велнес и спа центар кој вклучува: два базени со термална вода, солена соба, финска, инфрацрвена сауна, руски бањи, парна бања, весели тушеви, зона за одмор.

* Користење на велнес и спа центар на хотелот Fruške Terme (Воден свет + Сауна Светот)

* Консултации на лекар во Аква Медика Центар

* Спа ритуали во парна бања

* Топла када

* 15% попуст за секоја дополнителна ноќ

* Вклучена употреба на спортски игралишта (две тениски игралишта, кошаркарски и одбојкарски игралишта)


 

ПАКЕТ: САМО НИЕ 

94еур по лице на ден во двокреветна соба 

* Сместување на база полупансион во лукс соба, минимум престој од 2 ноќевања

* Подарок на слатко задоволство (појадок во кревет)

* Користење на велнес и спа центар кој вклучува: два базени со термална вода, солена соба, финска, инфрацрвена сауна, руски бањи, парна бања, весели тушеви, зона за одмор.

* Користење на велнес и спа центар на хотелот Fruške Terme (Воден свет + Сауна Светот)

* Коктел од страст на базен, Вечера со свеќи и чаша вино

* Клеопатра (млеко) бања за неа, Лагуна (океан) бања за него

* 15% попуст за секоја дополнителна ноќ

* Вклучена употреба на спортски игралишта (две тениски игралишта, кошаркарски и одбојкарски игралишта)


 

ПАКЕТ: ПРЕМИЕР МЕНАЏЕР ПАКЕТ 

Минимум престој од 2 ноќевања (Недела до Четрврток) 

Еднокреветна соба – 142еур по лице на ден 

Двокреветна соба – 107еур по лице на ден

* Сместување на база полн пансион во лукс соба

* Премиерна ракија и слатко изненадување за добредојде

* Користење на велнес и спа центар кој вклучува: два базени со термална вода, солена соба, финска, инфрацрвена сауна, руски бањи, парна бања, весели тушеви, зона за одмор.

* Користење на велнес и спа центар на хотелот Fruške Terme (Воден свет + Сауна Светот), Топла када (2 пати за време на престојот)

* Анти-стресна масажа на целото тело во траење од 30 минути (2 пати за време на престојот)

* Тури за пешачење, табличка за напојување

* Ручек на тераса покрај базен, Коктел покрај базен, Сезонска овошна салата

* 15% попуст за секоја дополнителна ноќ

* Вклучена употреба на спортски игралишта (две тениски игралишта, кошаркарски и одбојкарски игралишта)


 

 

Во цената не е вклучена туристичка такса од 1 евро на ден по лице
За паркинг во гаражата на хотелот се плаќа 5 евра на ден на лице место