Св. Никола 3*- Сандански

Св. Никола 3*- Сандански

Во подножјето на Пирин планина, во центарот на градот Сандански се наоѓа хотел Свети Никола.
СПА центарот на хотел “Свети Никола” се напојува со хипертермална минерална вода 75 ° С од  природен извор.
Искористување на минералната вода во комбинација со уникатната клима на градот нуди можност за вистинска релаксација.

 

Располага со:

СПА центар,

Внатрешен базен,

Фитнес сала,

Снек бар,

Пиано бар,

Основен ресторан,

Ресторан Плумари,

Конференциска сала  ….

 

Сандански се наоѓа во југозападна Бугарија, во подножјето на Пирин планина. На територијата на денешниот град била тракиската населба Медиус. Подоцна, Римјаните го преименувале Десудава, по што Словените го дадоа името на Свети Врач. Денес, градот го носи името Сандански.
Градот е познат по своите живописни предели и бањи. Одморалиштето е погодно за лекување на разни болести. Најсоодветно време за опуштање во Сандански е пролет.
Сандански е горд на својот уникатен градски парк, именуван во 1981 година Свети Врач.
На површина од 344 декари има повеќе од 200 видови медитерански растенија.
Интересни се двата чинари, како две природни знаменитости – чинарот во центарот на градот (550 години стар и висок 23 метри) и чинарот во паркот (500 години стар и висок 26м).
Знаменитости се: Епископската базилика, Мавзолејската гробница, Археолошкиот музеј.
Во близина се наоѓа Мелник, областа Рупите….
Софија – Сандански – 158 км. Пловдив – Сандански – 305 км. Варна – Сандански – 602 км.

 

 

 

Еднодневен пакет „Неделен Спа релакс”

Цени за СОБА за 1 ноќ – полупансион

сместување DBL standard DBL clasik
1adl 46 56
1adl+1chd ( до 12г. ) 52 70
2adl 60 82
2adl+1chd ( до 4г. ) 60 82
2adl+1chd ( до 12г.) 68 92

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-1 ноќевање со појадок и вечера;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.
-Шише вино во собата на пристигнување.

 

Дводневен пакет City Break

Цени за СОБА за 2 ноќи – Ноќевање со појадок

 

сместување DBL standard DBL clasik Studio
1adl 76 98 194
1adl+1chd ( до 12г. ) 88 112 194
2adl 102 132 194
2adl+1chd ( до 4г. ) 102 132 194
2adl+1chd ( до 12г. ) 116 152 194
3adl x x 194

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-2 ноќевања со појадок ;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.

 

Дводневен Спа пакет – полупансион City Break Plus

Цени за СОБА за 2 ноќи – полупансион

сместување DBL standard DBL clasik
1adl 110 124
1adl+1chd ( до 12г. ) 134 174
2adl 158 204
2adl+1chd ( до 4г. ) 158 204
2adl+1chd ( до 12г. ) 188 240

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-2 ноќевања со појадок;
-2 вечери на сет мени и салата бар / во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-1 класична масажа еднаш за период во работно време;

-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.

 

Тридневен пакет Fresh Spring

Цени за СОБА за 3 ноќи – ноќевање со појадок

 

сместување DBL standard DBL clasik Studio
1adl 106 136 268
1adl+1chd ( до 12г. ) 104 130 268
2adl 122 152 268
2adl+1chd ( до 4г. ) 122 152 268
2adl+1chd ( до 12г. ) 144 184 268
3adl x x 268

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-3 ноќевања со појадок ;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интерне, паркинг, туристичка такса.

 

Петдневен пакет Relax

Цени за СОБА за 5 ноќи – ноќевање со појадок

сместување DBL standard DBL clasik Studio
1adl 138 178 358
1adl+1chd ( до 12г. ) 168 206 358
2adl 198 244 358
2adl+1chd ( до 4г. ) 198 244 358
2adl+1chd ( до 12г. ) 238 296 358
3adl x x 358

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-5 ноќевања со појадок ;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.
-Терапија – бања со алги или морски соли – еднаш за време на престојот;

 

Седумдневен пакет Spa&Active

Цени за СОБА за 7 ноќи – ноќевање со појадок

 

сместување DBL standard DBL clasik Studio
1adl 174 222 430
1adl+1chd ( до 12г. ) 210 258 430
2adl 248 304 430
2adl+1chd ( до 4г. ) 248 304 430
2adl+1chd ( до 12г. ) 302 376 430
3adl x x 430

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-7 ноќевања со појадок ;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.

-Делумна масажа – еднаш за престој;

 

Десетдневен пакет Wellness

Цени за СОБА за 10 ноќи – ноќевање со појадок

 

сместување DBL standard DBL clasik Studio
1adl 244 302 616
1adl+1chd ( до 12г. ) 282 340 616
2adl 333 400 616
2adl+1chd ( до 4г. ) 333 400 616
2adl+1chd ( до 12г. ) 410 502 616
3adl x x 616

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-10 ноќевања со појадок ;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.

-Делумна масажа – еднаш за престојот; терапија – бања со алги или морски соли

 

Четиринаесетдневен пакет Vital

Цени за СОБА за 14 ноќи – ноќевање со појадок

сместување DBL standard DBL clasik Studio
1adl 280 394 860
1adl+1chd ( до 12г. ) 352 458 860
2adl 416 538 860
2adl+1chd ( до 4г. ) 416 538 860
2adl+1chd ( до 12г. ) 524 682 860
3adl x x 860

 

Легенда: adl возрасен, chd дете
DBL standard двокреветна стандард соба, DBL clasik двокреветна реновирана соба

Цените се за СОБА за соодветниот број на гости и вклучуваат:
-14 ноќевања со појадок ;
-салата бар / салата во ресторанот на хотелот – за време на престојот (од 19 до 21 часот);
-Користење на СПА центарот со затворен базен, сауна, римска бања, солена соба, фитнес;
-Бесплатен безжичен интернет, паркинг, туристичка такса.

-Делумна масажа – еднаш за престојот; терапија – бања со алги или морски соли