ОСТРОШКИ МАНАСТИР

You are currently viewing ОСТРОШКИ МАНАСТИР

ОСТРОШКИ  МАНАСТИР

ТЕРМИНИ:
 
24.03.2023 – 26.03.2023
21.04.2023 – 23.04.2023
12.05.2023 – 14.05.2023
26.05.2023 – 28.05.2023
09.06.2023 – 11.06.2023
30.06.2023 – 02.07.2023
14.07.2023 – 16.07.2023
28.07.2023 – 30.07.2023
11.08.2023 – 13.08.2023
25.08.2023 – 27.08.2023

1.ДЕН-Состанок на групата во 23:00 часот. Поаѓање кон Црна Гора (ноќно возење). Се патува  преку Албанија со попатни паузи  и царински формалности.

2.ДЕН-Пристигнување во Св.Стефан можност за панорамски разглед на најлуксузното летувалиште на Јадранот, потоа се патува до Будва. Слободно време за разглед на Стариот град, слободно време за кафе, шопинг и други индивидуални активности. Во договорено време поаѓање према ОСТРОШКИ МАНАСТИР. По пристигнувањето по желба искачување до Манастирот пешки или трансфер со локален минибус, сместување, разглед на Горниот Манастир. Присуство на попладневната служба и поклонување на моштите на Св.Василиј Острошки. Ноќевање во конак или во дворот на манастирот.

3.ДЕН-Можност за присуство на утринска служба во горниот или долниот манастир. По службата во 09 часот поаѓање за Подгорица.Посета на храмот Христово Воскресение .Храмот се градел цели 20 години од 1993 година и денеска претставува трета по големина Православна катедрала во светот по соборниот храм Христос Спасител во Москва и катедралата Свети Сава во Белград.По посетата се поага за манастирот Дајбабе . Во договорено време со водичот поаѓање према Македонија со паузи и царински формалности. Пристигнување во ноќните часови околу полноќ.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  1990 денари

ПОАЃАЊЕ ОД БИТОЛА, РЕСЕН, ОХРИД И СТРУГА

Во цената е вклучено :

– Превоз на наведената релација со туристички автобус

– Организација и водство на патувањето

– Разглед на Будва, Храм Христово Воскресение, Манастир Дајбабе

– Пратител на групата

Во цената не е вклучено:

– Трансфер до Горниот Манастир со локално комбе (1еу по лице)
– Туристичка такса во Острог (1 еур по лице)
– Ноќевање во долниот конак (5еур по лице)—информаци во АГЕНЦИЈА !!!
– Ноќевање во Горниот конак е бесплатно доколку има слободни места кои се проверуваат по пристигнување во манастирот
– Патничко осигурување

НАПОМЕНА!!!

– За реализација на овој аранжман се потребни минимум 35 патници.

– Патувањето може да биде со валидна лична карта или пасош.