МЕТЕОРИ 1 АПРИЛ

You are currently viewing МЕТЕОРИ 1 АПРИЛ

Состанок на групата во 04:45 часот пред спортската сала “Младост”. Поаѓање во 05:00 часот за Метеори. Патувањето води преку г.п. Меџитлија, Птолемаида, Гревена, … пристигнување во Каламбака во прeтпладневните часови. Заминување за Метеорите, каде што посетуваме неколку од Византиските манастири (препорака: манастирот Свето Преображение и манастирот Варлаам) кои се издигнуваат над Каламбака. По разгледот – посета на работилница за изработка на црковни предмети и икони, кои се изработуваат според древната црковна традиција. Можност за факултативен ручек во некоја од многуте таверни во Каламбака и слободно време за прошетка низ улиците на малото градче. Поаѓање за Битола во попладневните часови.

Цена на екскурзијата: 700,00 ден.

Цената на аранжманот вклучува:

  • Автобуски превоз на горенаведената релација,
  • посета на Метеора,
  • посета на работилница на икони,
  • посета на Каламбака
  • организација, водство и реализација на аранжманот.

Цената на аранжаманот не вклучува:

  • Влезници при посета на манастирите (~3€ по лице за секој манастир)
  • Патничко осигурување.

НАПОМЕНА!

  • За реализација на аранжманот се потребни минимум 45 патници.
  • За овој аранжман важат општите услови за реализација на патување на Т.А МИГ ТРАВЕЛ
  • Патната исправа е лична обврска, при што важноста на пасошот треба да биде три месеци пред истекување.