МАНАСТИР ЗРЗЕ 11.11.2018

You are currently viewing МАНАСТИР ЗРЗЕ 11.11.2018

11-11-2018 Недела –Посета на манастирот Свето Преображение Зрзе 

Манастирот Св. Преображение или познат како манастир Зрзе, се наоѓа околу 25км западно од Прилеп.Подигнат е на една рамнина н ад селото Зрзе. Од сите страни е опколен со дабова шума, со отворен поглед кон Плагониската рамнина.

Состанок на групата во 7:00 часот пред спорска сала Младост. По неколку часовен разглед на манастирот се упатуваме за Прилеп слободно време за прошетка,ручек или посета на панаѓурот. Во попладневните часови поаѓање за Битола.

Цена на екскурзијата: 400 ден

Во цената е вклучено:

  • Превоз на дадените релации со туристички автобус
  • Пратител од агенција

Во цената не е вклучено:

  • Индивидуални влезници во културно историските споменици
  • Индивидуален ручек.

 

Организиран превоз од Битола и Прилеп.Најкасно пријавување до 7-11-2018 Среда.

Напомена: за реализација потребен е минимум од 40 патници. За овој аранжман важат општите услови на Т.А.МИГ Травел