Малезија – Куала Лумпур и островот Ланкави

You are currently viewing Малезија – Куала Лумпур и островот Ланкави
DCIM100MEDIADJI_0041.JPG

Софија – Истанбул
Поаѓање од Софија во 21:30 за Куала Лумпур преку Истанбул. Слетување на аеродромот во Истанбул во 23:55
часот. Поаѓање од Истанбул следниот ден во 01:50 часот.
2
Gün Истанбул – Куала Лумпур
Turkish AirlinesПоаѓање Аеродром Софија 21.11.2023 – 19:30 часотПристигнување Куала Лумпур International
Arpt 22.11.2023 – 15:00 часотСлетување на аеродромот во Куала Лумпур во 17:00 часот. Трансфер до CAPRI BY
FRASER BUKIT BINTANG Хотел и сместување. Слободно време. Ноќевање.
3
Gün Куала Лумпур
Појадок. Полудневна обиколка на главниот град. Ќе ја доживеете убавината и шармот на стариот и новиот град
Куала Лумпур – „Градот на светлината“. Ќе го видите контрастот помеѓу величествените облакодери и зградите
од колонијалните денови. Разглед на градот Куала Лампур ќе ве однесе до многу од најважните моменти што овој
прекрасен град ги нуди. До крајот на турнејата, веројатно ќе се чувствувате како да сте ја „виделе“ душата на
Куала Лумпур! Најдобрите моменти на турнејата вклучуваат: кулите близначки Петронас (пауза за фотографии),
небесниот мост Петронас, Кралската палата (пауза за фотографии), Националниот споменик, џамијата (пауза за
фотографии), Плоштадот на независноста и зградата на Султан Абдул Самад. По екскурзијата, трансфер до
хотелот. Слободно време. Ноќевање.
4
Gün Куала Лумпур – о-в Ланкави
Појадок. Трансфер до аеродром за домашен лет до островот Лангкави. Поаѓање во 11:45 часот. и слетување на
аеродромот на островот Лангкави во 12:55 часот. По пристигнувањето, пречек од претставник на локалната
компанија и трансфер до избраниот хотел. Сместување. Слободно време. Ноќевање во избраниот хотел.
5
Gün Лангкави
Појадок. Слободно време. Можност за екскурзија (со доплата). Ноќевање.
6
Gün Лангкави
Појадок. Слободно време. Можност за екскурзија (со доплата). Ноќевање.
7
Gün Лангкави
Појадок. Слободно време. Можност за екскурзија (со доплата). Ноќевање.
8
Gün Лангкави
Појадок. Слободно време. Можност за екскурзија (со доплата). Ноќевање.
9
Gün Лангкави
Појадок. Слободно време. Можност за екскурзија (со доплата). Ноќевање.
10
Gün Куала Лумпур – Истанбул – Софија
Појадок. Трансфер до аеродром за летот на Turkish Airlines во 09:50 за Истанбул. Пристигнување во Истанбул во
16:20 часот. Поврзувачки лет за Софија во 20:25 часот. Слетување во Софија во 20:40 часот.
Additional Info:
Информации за летот:
*Времињата на летовите се во локално време.
*Времето на летови е предмет на повторна потврда.
Цената е во евра и вклучува:
· Авионски билет Софија – Истанбул – Куала Лумпур – Истанбул – Софија со Туркиш Ерлајнс;
· Домашен лет Куала Лумпур – Остров Лангкави – Куала Лумпур;
· Вклучено 20 кг. чекиран и рачен багаж од 7 кг (за домашни летови);
· Аеродромски такси;
· Трансфери аеродром – хотел – аеродром во Куала Лумпур и на островот Лангкави;
· 3 ноќевања со појадок во Куала Лумпур во хотел CAPRI BY FRASER BUKIT BINTANG 4*;
· 6 ноќевања со појадок на островот Лангкави во избраниот хотел;
· Разглед на Куала Лумпур; · Водич што ја придружува групата – со минимум 16 патници. Помага при
превод на екскурзии;
· Медицинско осигурување со покритие од 10.000 евра по лице во Уника АД.
Цената на пакетот не вклучува:
· Туристичка такса – околу 2 € (RM10) по ноќевање/по соба за хотели во Куала Лумпур и околу 3 € (15
RM) по ноќевање/по соба за хотели на островот Лангкави (предмет на промена);
· Трошоци од лична природа;
· Дополнителни екскурзии;
· Наплата за пијалоци и услуга кога се вклучени оброци за време на дополнителните екскурзии;
· Надоместок за услуга за туристички водичи и возачи – прифатено е да се остават 2-4 УСД по лице
дневно;
· Осигурување за лица над 65 години: 66-70 години со покритие од 10.000 евра – доплата од 5 евра; 71-75
години со покриеност 5.000 евра – доплата 5 евра; 76-79 години со покриеност 4.000 евра – доплата 8 евра;
од 80 години со покритие од 2.000 евра – доплата од 6 евра;
· Осигурување за откажување на патување – доплатата зависи од цената на купениот пакет и периодот на
откажување. Нудиме можност за додавање на еден на денот на склучување на договорот, согласно
условите на Уника АД;
· Надомест за авионски билет (ако има во моментот на издавање билети за целата група).
Важно: Агенцијата го задржува правото да направи промени во програмата доколку се појават настани
надвор од нејзина контрола – временски услови, промени од авиокомпанијата или локалниот партнер и
други фактори кои се надвор од нејзина контрола.
Дополнителни екскурзии
Препорачуваме да резервирате однапред за да гарантирате места, цена и подобра организација.
Тие се изведуваат на англиски јазик.
Водачот на групата преведува.
Ланкави:
· Крстарење со зајдисонце (100 евра по лице) Времетраење: 17:00-20:00 часот Вклучува: BBQ вечера,
бесплатен пијалак, џакузи со солена вода, караоке.
· Северни мангрови (60 евра по лице) Времетраење: 2 часа. Вклучува: трансфери, ручек.
· Со лифт до Ориенталното село (70 евра по лице) Времетраење: половина ден Вклучува: трансфери,
лифт, Skydome, Skybridge, Skyrex, 3D Art Museum, посета на Ориенталното село.
· Подводниот свет Лангкави (60 евра по лице) Времетраење: 2 часа. Вклучува: трансфери, влезница.
Куала Лумпур:
· Светот на птиците (60 евра по лице) Времетраење: половина ден Вклучува: трансфери, влезница.
УСЛОВИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА:
1. Плаќања:
· Авансно плаќање – 50% од вкупниот износ при регистрација;
· Доплата: до 30 дена пред поаѓање.
2. Потребни податоци за сите патници*:
· Три латински имиња на меѓународен пасош;
· Број на социјално осигурување или датум на раѓање, доколку лицето е странски државјанин;
· Број на пасош и датум на важност (минимум 6 месеци од датумот на враќање во Бугарија).
*Туроператорот не е одговорен за неточни испратени податоци. 3. Услови за откажување:
3.1. Рокот во кој корисникот може да се повлече од договорот (откажување) без да има казна е до 60 дена
пред датумот на патување.
3.2. Во случај на откажување од 60 до 30 дена пред датумот на поаѓање, казната е еднаква на потребниот
депозит, според условите на конкретната програма, но не помала од 50% од цената на патувањето. Тоа
важи и за при-пејд екскурзии. Доколку откажувањето се изврши 29 дена пред датумот на поаѓање, казната
е 100% од цената на патувањето. Тоа важи и за при-пејд екскурзии. Во случај да не се појави, казната е
100% од цената на патувањето.
ВАЖНО:
Поради постојано менување на цените на горивото, авиокомпаниите може да наплаќаат т.н доплата за
гориво. Во таков случај, тур-операторот го задржува правото да ја прилагоди цената на патувањето со
вистинската вредност на цената на горивото и таа ќе се плаќа на сите резервации на летови за кои се
наплатува, без оглед на тоа кога се направени. Цените на горивата во програмата на Тајланд се
пресметуваат со параметри 700$/тон и 1 евро = 1,2 долари. Кога цените на горивото се менуваат, може да
се наплаќа данок на гориво. Оваа такса треба да ја објави туроператорот и да ја плати корисникот
најдоцна 21 ден пред датумот на поаѓање на чартер летовите или во моментот на издавање на билетите за
групата кога летовите се со Туркиш Ерлајнс.
ВНИМАНИЕ:
Авиокомпанијата го задржува правото да го ажурира времето на полетување и пристигнување, за што
тур-операторот навремено ќе ги информира патниците.
Важни информации: Потребен е меѓународен пасош за патување во Малезија. Мора да важи најмалку 6
месеци по датумот на влез во земјата. Не се потребни дополнителни вакцини. Не е потребна виза..
Превозот на специјална опрема за екстремни спортови како сурфање, китсурфање, нуркање и други се
организира само на барање и по претходна информација до тур-операторот. Дозволено е увоз на локална
валута до 1.000 малезиски рингити во земјата. Нема ограничувања за увоз на девизи. Износите над 2.500
долари долари мора да бидат декларирани. Евра лесно може да се заменат. Без царина се увезуваат стоки
за лична потрошувачка – до 200 цигари или 50 пури, 225 грама тутун, како и 1 литар алкохол.
Внимание! Поседувањето дрога се казнува со смрт.
Важно: За деца под 18 години, кои патуваат без родителите или само со еден од нив, мора да понесат
оригинал и фотокопија од нотарска изјава дека и двајцата родители или родителот што не патува се
согласуваат детето да замине во странство. Во случај кога детето патува со двајцата родители, но тие
имаат различни презимиња, мора да се достави извод од матичната книга на родените на детето, како и
копија од истиот. Документите ќе бидат доставени до бугарските погранични власти. Странците кои
влегле во Република Бугарија со сопствен превоз /патнички автомобил/ не можат да ги напуштат
границите на државата со друг вид превоз. *Минимален број на учесници за патувањето: 16 (Период на
известување во случај на недоволен број на пријавени туристи – 21 ден пред поаѓање). Некои од
дополнителните екскурзии се изведуваат на одреден минимум. Цените на дополнителните екскурзии
понудени на локацијата се предмет на промена или откажување од причини кои се надвор од контрола на
тур-операторот. Можно е да се менува редоследот на разгледување според програмата или програмата по
ден.