Малдиви Ноември-Јануари

Малдиви Ноември-Јануари

МАЛДИВИ – Индивидуална програма за НОЕМВРИ – ДЕКЕМВРИ – ЈАНУАРИ

Најромантична егзотична дестинација и рај за љубителите на нуркање и едрење. Малдивите се архипелаг со 26 кружни корални атоли и околу 1190 корални острови во јужниот дел на Индискиот Океан. Главниот и најголем град Малдиви е Мале, со околу 100.000 жители. Се наоѓа на истото име Машки остров, 645 километри југозападно од Шри Ланка. Меѓународниот аеродром Ибрахим Насир се наоѓа на островот Хулхуле, 1км (10 минути од ферибот) од главниот град Мале.

ЦЕНИТЕ СЕ ПАКЕТ ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ЗА 7 НОЌИ И АЕРОДРОМСКИ ТАКСИ
ЗА ДАДЕН ТИП НА СОБА И УСЛУГА,
СО ВКЛУЧЕН АВИОНСКИ ПРЕВОЗ И ТРАНСФЕРИ
 

***НОЕМВРИ***

Детали од лет
TK 1006 09 NOV-SKP-IST 2045 0025+1
TK 730 10 NOV-IST-MLE 0210 1215
TK 731 17 NOV-MLE-IST 2335 0620+1
TK 1003 18 NOV-IST-SKP 0830 0810

Fihalhohi Island Resort 4* Classic double/ Half Board ОД 1 320 ЕУР ПО ЛИЦЕ
The Somerset Hotel 4* Superior Room / Half board ОД 1 350 ЕУР ПО ЛИЦЕ
Paradise Island Resort аnd Spa 4* Superior Beach Bungalow / All inclusive ОД 1 390 ЕУР ПО ЛИЦЕ
Sun Island Resort and Spa 4* Standard Beach Bungalow / All inclusive ОД 1 418 ЕУР ПО ЛИЦЕ

Детали од лет
TK1006 23 NOV SKP-IST 2045 0025+1
TK 730 24 NOV IST-MLE 0210 1215
TK 731 01 DEC MLE-IST 2335 0620+1
TK1003 02 DEC IST-SKP 0830 0810

SAii Lagoon Maldives 4+* Sky room / Full board  ОД 1 369 ЕУР ПО ЛИЦЕ
Fihalhohi Island Resort 4* Double comfort / Full board  ОД 1 410 ЕУР ПО ЛИЦЕ
Summer Island Maldives 4* Bungalow Superior / Half Board  ОД 1 590 ЕУР ПО ЛИЦЕ

 

***ДЕКЕМВРИ***

Детали од лет
TK1006 07 DEC SKP-IST 2045 0025+1
TK 730 08 DEC IST-MLE 0210 1215
TK 731 15 DEC MLE-IST 2335 0620+1
TK1003 16 DEC IST-SKP 0830 0810

The Barefoot Eco 4* Seaside dbl room / Breakfast ОД 1 400 ЕУР ПО ЛИЦЕ
Paradise Island Resort аnd Spa 4* Superior Beach Bungalow / All inclusive ОД 1 430 ЕУР ПО ЛИЦЕ

 

***ЈАНУАРИ***

Детали од лет
TK1006 19 JAN SKP-IST 2045 0025+1
TK 732 20 JAN IST-MLE 0420 1425
TK 731 27 JAN MLE-IST 2335 0620+1
TK1003 28 JAN IST-SKP 0830 0810

The Barefoot Eco 4* Seaside dbl room / Breakfast ОД 1515 ЕУР ПО ЛИЦЕ

 
Цената е дадена во евра 1 евро = 62 денари
 
 
Цената е валидна до пополнување на места по групна тарифа од авио компанија и промотивни цени на ограничен број соби во наведен хотел и истата е подложна на промени се до момент на резервација (пред резервација проверете ја цена и тарифа на авионска карта). Можност за индивидуални дати на патување на барање .
 
 
 

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:

Авионски билет на релација Скопје-Истанбул-Мале-Истанбул-Скопје со Turkish Airlines сo вклучен багаж, согласно саатници на програма
Аеродромски такси
7 ноќевања во наведениот хотел, наведен тип на соба / наведена услуга
Трансфер аеродром – хотел – аеродром со хидроглисер или хидроавион

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:
Храна, пијалоци и услуги што не се споменати во програмата
Факултативни тури
Други индивидуални трошоци
Патничко осигурување
Зелена такса за МАЛДИВИ (околу 6 УСД по лице на ноќ) која се плаќа директно на рецепција во хотелот

При резервација се плаќа депозит од 50%, а целосна уплата се прави 45 дена пред поаѓање.
Понудата важи за минимум 2 пријавени патници – индивидуален програм
Рок на потврда на понуда и резервација е 24 часа по уплата на аконтација
За ова патување не се потребни медицински имунизации
Туроператорот го задржува правото да го менува редоследот на реализација на програмата.
Задолжително патничко осигурување

Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето.

Доколку дојде до непредвидена „виша сила“ за нереализирање на патувањето, поради новонастанати ситуации кои агенцијата не можела да ги предвиди, уплатените средства ќе бидат вратени на клиентот.

Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.

Патниците кои имаат за цел да посетат одредени институции, ги советуваме преку интернет да се информираат за работното време и дали е потребна резервација за термин.

Од моментот на пријавувањето, се создаваат административни трошоци на организаторот на патувањето, хотел, авионски превоз и слично, па откажување на патувањето повлекува и надокнада за тие трошоци, кои се точно прецизирани со датуми по табели во Општите услови за патување.

Сите патници кои се државјани на Република Македонија и имаат биометриски пасоши во земјите потписници на Шенгенскиот договор можат да патуваат без виза во согласност со одлуката на Советот на Министри во ЕУ.

Патниците кои не се државјани на Македонија се обврзани самите да се запознаат со визниот режим на земјата во која патуваат и преку земјите кои се поминуваат при патувањето.

Патникот е обврзан при пријавувањето во агенцијата да го пријави своето име, презиме, датум на раѓање онака како што е напишано во пасошот. Погрешно пријавени податоци ќе бидат внесени во ваучерот за хотелот и другите документи за патувањето кои можат да создадат проблем кај граничните и хотелски служби.

Патниците се должни самите да внимаваат на валидноста на нивните пасоши. Агенцијата не сносува одговорност доколку настане проблем на самата гранница и не е во обврска да рефундира средства од аранжманот, ниту да обезбедува повратен превоз до Македонија.

Агенцијата е должна до два дена пред тргнување да ги извести патниците за часот и местото на тргнување.

Во хотелите се влегува на првиот ден од престојот од 14часот. Хотелот од оваа понуда е регистриран, прегледан и стандардизиран од страна на Националната туристичка асоцијација на земјата. 

За сите информации дадени по усмен пат, агенцијата не сносува одговорност.

Потписниците на договорот за патување се должни да ги информираат нивните сопатници со програмата, условите на плаќање и Општите услови на патување.

Агенцијата го задржува правото да направи измена во програмата на патувањето (редоследот поради непредвидени околности)

Aгенцијата има право да го откаже патувањето, најдоцна до 5 дена пред терминот на тргнување.