ЛУТРАКИ – ВОДЕН

You are currently viewing ЛУТРАКИ – ВОДЕН

17ти Февруари – ЛУТРАКИ И ВОДЕН

Состанок на групата на паркингот пред спортската сала Младост во 06:30 часот. Поаѓање за Лутраки во 07:00 часот. Се патува преку Битола, г.п. Меџитлија со попатни паузи и царински формалности. Пристигнување во Лутраки во претпладневните часови. Слободно време за индивидуален разглед на Лутраки и околината.

Лутраки е најстарата и најпознатата термална бања во Грција. Се наоѓа во северо-западниот дел на Грција е лоциран на надморска висина од 420 метри во планинскиот венец на меѓу планините Кожув и Кајмакчелан. Топлите извори се создаваат од дождовната вода, која влегува во земјата каде се затоплува и збогатува со минерали. Термалната бања има инфраструктура и објекти како покриен и откриен базен, приватни бањи, кафе бар.

Температурата на водата во овој центар е константна преку цела година и изнесува 37 ℃,со многу лековити својства. Самото место – Лутраки, има мноштво на приватни соби за сместување, хотели, ресторани, супер маркет, како и продавници за традиционални ракотворби и продукти…

Состанок на групата во претходно догворено време, во попладневните часови. Поаѓање за Воден. Пристигнување во Воден и слободно време за индивидуален разглед на градот како и посета на водопадите. Планирано поаѓање за Битола во приквечерните часови. Пристигнување во Битола во вечерните часови.

Цена на екскурзијата: 500,00 денари

Цената на аранжманот вклучува:

  • Aвтобуски превоз.
  • Посета на Лутраки и Воден.
 • Организација, водство и реализација на аранжманот.

 Цената на аранжманот не вклучува:

   • Влезниците при посета на базените: 2 или 3 € (во зависност од базенот)

   

  • Патничкото осигурување.

НАПОМЕНА!

  • За реализација на аранжманот се потребни минимум 45 патници.
   • За овој аранжман важат општите услови за реализација на патување на Т.А МИГ ТРАВЕЛ

   

  • Патната исправа е лична обврска, при што важноста на пасошот треба да биде три месеци пред истекување.