LAKE VIEW ПРЕСПА

You are currently viewing LAKE VIEW ПРЕСПА
 

Хотел Лејквју беше изграден во 1950-те под тогашниот режим на Премиер Јосип Броз Тито.  На врвот на неговата туристичка понуда во 80-тите и 90-тите, Отешево бил полн со живот, хотели, вили и ресторани. Познати Балкански музичари пристигнувале на плажа со хеликоптери, Европски спортски шампиони биле крунисани во едрење и спортови на вода, и локални и странски туристи заедно ужувале на плажа од раните утрински часови до изгрејсонцето.

Природна воздушна ‘Спа’: На 856 метри надморска височина, природната хортикултура на Отешево се преплавува со дива растенија на смрека и дрвја кои произведуваат високо квалитетно ниво на кислород. Од таа причина, на помалку од еден километар од хотелот Lakeview постои болница која е специјализирана за рехабилитација на белите дробови и респираторен систем , каде што пациенти од цела Македонија и надвор го посетуваат  со цел да бидат третирани за астма и разни респираторни проблеми, постоперативни процедури или рехабилитација на болести.

Климата во сливот на Преспа предвидува топли летни денови и ладни летни ноќи, совршена комбинација за гостите да уживаат во секојдневните летни активности и целосно да ги наполнат батериите додека спијат мирно  и удобно цела вечер.

 

Цените се изразени по соба на ден.

Отказ на резервација:

14 дена пред поагање – без пенали

Од 14-7 дена пред поаѓање – 50% пенали

Од 7 дена до 0 – 100% пенали

 

За љубителите на природата и за авантуристите, на лице место хотелот овозможува изнајмување на кајак:

Едносед: 100 ден/ 45 мин.
Двосед (2 + 1 детско седиште): 200 ден / 45 мин.

 

Цени за тура со глисер, до островот Голем Град, која опфака само обиколка на островот по воден пат, не пешачка тура, со можност за застанување, одмор и капење:
1 Лице: 60 €
2 Лица: 60 € (30 €/лице)
3 Лица: 70 € (23 €/лице)
4 Лица: 80 € (20 €/лице)
5 Лица: 90 € (18 €/лице)