KEMPINSKI 5*

You are currently viewing KEMPINSKI 5*

  www.kempinski.com

 

Доживејте луксузен престој во најмодерниот зимски ресорт на Балканот и откријте ја мистеријата на еден од најзначајните културно историски центри во Бугарија. Сместен во срцето на Пирин планина, КЕМПИНСКИ ХОТЕЛ ГРАНД АРЕНА е идеално место за Вашиот безгрижен одмор. Добредојдени сте во овој уникатен планински и СПА ресорт каде времето никогаш нема да Ви биде доволно за да ги доживеете сите негови содржини; во зима дојдете за скијање и сноубординг или во лето на планински одмор исполнет со велосипедизам, прошетки по планината или параглајдерство. Во непосредна близина на хотелот се наоѓа главната станица на ски лифтот кој ве качува на највисоките снежни врвови. Хотелот е на само неколку минути од центарот на Банско, а таму ќе најдете многубројни традиционални меани, музеи и продавници. Со толку одличен избор на активности за Вас секогаш ќе постои причина да се вратите овде.

Опис на соби:
Double Deluxe: (35 – 40 m) има два кревета или еден брачен кревет, мини бар, клима, греење, ТВ, телефон, сеф, купатило;
Double Executive: (40 – 42 m) има француски лежај, директен пристап до SPA&Welness центарот.
Јunior Suite: (45 m) има брачен кревет, дневна соба, клима, сеф, мини бар, ДВД, купатило со туш кабина, балкон;
Deluxe Suite: (70 m) има спална со француски лежај, дневна соба, клима, сеф, мини бар, балкон, ДВД, купатило со туш кабина, интернет;
Аlpine Suite: (80 m) има одвоена спална со брачен кревет, дневна, клима, мини бар, сеф, ДВД, балкон, интернет, сауна и џакузи во тоалетот.

 

Хотелски содржини 

Ресторан, Wi-Fi, Надворешен базен, Фитнес центар, СПА центар, Детско катче, Внатрешен базен, Лежалки на базен, Приватен паркинг

ЦЕНИТЕ СЕ ИЗРАЗЕНИ ПО СОБА НА ДЕН НА БАЗА НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК

ЦЕНИТЕ СЕ ИЗРАЗЕНИ ВО ЕУР, ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРСКА ПРОТИВВРЕДНОСТ ОД 61,8МКД

Променети цени на 27.10.2021

KEMPINSKI GRAND ARENA BANSKO / 5* / BANSKO
НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК 10.12.2021
22.12.2021
23.12.2021
27.12.2021
28.12.2021
01.01.2022
02.01.2022
05.03.2022
06.03.2022
10.03.2022
11.03.2022
12.03.2022
13.03.2022
17.03.2022
18.03.2022
19.03.2022
20.03.2022
02.04.2022
ЦЕНИ ПО СОБА НА ДЕН НА ДЕН НА БАЗА НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК ЗА ВРЕМЕ ВИКЕНД ИЛИ ПРЕКУ НЕДЕЛА
DELUXE TOWN VIEW
ПРЕКУ НЕДЕЛА
DOUBLE ROOM 100.1 218.9 361.9 210.1 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
SINGLE ROOM 91.3 201.3 344.3 191.4 146.3 163.9 118.8 163.9 118.8
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 100.1 218.9 361.9 210.1 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 91.3 201.3 344.3 191.4 146.3 163.9 118.8 163.9 118.8
DBL 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 118.8 246.4 389.4 237.6 191.4 210.1 163.9 210.1 163.9
DBL 2+1 CHD (0-5,99) 100.1 218.9 361.9 210.1 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
DBL 2+1 CHD (6-11,99) 118.8 246.4 389.4 237.6 191.4 210.1 163.9 210.1 163.9
Weekend
DOUBLE ROOM 136.4 218.9 361.9 256.3 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
SINGLE ROOM 118.8 201.3 344.3 237.6 146.3 163.9 118.8 163.9 118.8
1+1 CHD (0-5,99) 118.8 201.3 344.3 237.6 146.3 163.9 118.8 163.9 118.8
1+1 CHD (6-11,99) 204.6 328.3 542.8 384.4 245.8 273.9 204.6 273.9 204.6
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 232.1 355.8 570.3 411.9 273.3 301.4 232.1 301.4 232.1
2+1 CHD (0-5,99) 136.4 218.9 361.9 256.3 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
2+1 CHD (6-11,99) 163.9 246.4 389.4 283.8 191.4 210.1 163.9 210.1 163.9
DELUXE MOUNTAIN VIEW
ПРЕКУ НЕДЕЛА
DOUBLE ROOM 108.9 237.6 380.6 228.8 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
SINGLE ROOM 100.1 218.9 361.9 210.1 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 108.9 237.6 380.6 228.8 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 100.1 218.9 361.9 210.1 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
DBL 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 127.6 265.1 408.1 256.3 210.1 228.8 182.6 228.8 182.6
DBL 2+1 CHD (0-5,99) 108.9 237.6 380.6 228.8 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
DBL 2+1 CHD (6-11,99) 127.6 265.1 408.1 256.3 210.1 228.8 182.6 228.8 182.6
Weekend
DOUBLE ROOM 155.1 237.6 380.6 273.9 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
SINGLE ROOM 136.4 218.9 361.9 256.3 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
1+1 CHD (0-5,99) 136.4 218.9 361.9 256.3 163.9 182.6 136.4 182.6 136.4
1+1 CHD (6-11,99) 232.65 356.4 570.9 410.85 273.9 301.95 232.65 301.95 232.65
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 260.15 383.9 598.4 438.35 301.4 329.45 260.15 329.45 260.15
2+1 CHD (0-5,99) 155.1 237.6 380.6 273.9 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
2+1 CHD (6-11,99) 182.6 265.1 408.1 301.4 210.1 228.8 182.6 228.8 182.6
EXECUTIVE ROOM
ПРЕКУ НЕДЕЛА
DOUBLE ROOM 127.6 256.3 399.3 246.4 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
SINGLE ROOM 118.8 237.6 380.6 228.8 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 127.6 256.3 399.3 246.4 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 118.8 237.6 380.6 228.8 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
DBL 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 146.3 283.8 426.8 273.9 228.8 246.4 201.3 246.4 201.3
DBL 2+1 CHD (0-5,99) 127.6 256.3 399.3 246.4 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
DBL 2+1 CHD (6-11,99) 146.3 283.8 426.8 273.9 228.8 246.4 201.3 246.4 201.3
Weekend #colspan##colspan#
DOUBLE ROOM 173.8 256.3 399.3 292.6 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
SINGLE ROOM 155.1 237.6 380.6 273.9 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
1+1 CHD (0-5,99) 155.1 237.6 380.6 273.9 182.6 201.3 155.1 201.3 155.1
1+1 CHD (6-11,99) 260.7 384.45 598.95 438.9 301.95 328.35 260.7 328.35 260.7
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 288.2 411.95 626.45 466.4 329.45 355.85 288.2 355.85 288.2
2+1 CHD (0-5,99) 173.8 256.3 399.3 292.6 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
2+1 CHD (6-11,99) 201.3 283.8 426.8 320.1 228.8 246.4 201.3 246.4 201.3
JUNIOR SUITE TOWN VIEW
ПРЕКУ НЕДЕЛА
SINGLE ROOM 136.4 256.3 399.3 246.4 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
JUNIOR SUITE 2 AD 146.3 273.9 416.9 265.1 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
JUS2 1+1 CHD (6-11,99) 146.3 273.9 416.9 265.1 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 136.4 256.3 399.3 246.4 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
JUS2 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 165 301.4 444.4 292.6 246.4 265.1 218.9 265.1 218.9
JUS2 2+1 CHD (0-5,99) 146.3 273.9 416.9 265.1 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
JUS2 2+1 CHD (6-11,99) 165 301.4 444.4 292.6 246.4 265.1 218.9 265.1 218.9
Weekend
JUNIOR SUITE 2 AD 191.4 273.9 416.9 311.3 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
SINGLE ROOM 173.8 256.3 399.3 292.6 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
1+1 CHD (0-5,99) 173.8 256.3 399.3 292.6 201.3 218.9 173.8 218.9 173.8
1+1 CHD (6-11,99) 287.1 410.85 625.35 466.95 328.35 356.4 287.1 356.4 287.1
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 314.6 438.35 652.85 494.45 355.85 383.9 314.6 383.9 314.6
2+1 CHD (0-5,99) 191.4 273.9 416.9 311.3 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
2+1 CHD (6-11,99) 218.9 301.4 444.4 338.8 246.4 265.1 218.9 265.1 218.9
JUNIOR SUITE MOUNTINE VIEW
ПРЕКУ НЕДЕЛА
SINGLE ROOM 146.3 273.9 416.9 265.1 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
JUNIOR SUITE 2 AD 155.1 292.6 435.6 283.8 237.6 256.3 210.1 256.3 210.1
JUS2 1+1 CHD (6-11,99) 155.1 292.6 435.6 283.8 237.6 256.3 210.1 256.3 210.1
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 146.3 273.9 416.9 265.1 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
JUS2 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 173.8 320.1 463.1 311.3 265.1 283.8 237.6 283.8 237.6
JUS2 2+1 CHD (0-5,99) 155.1 292.6 435.6 283.8 237.6 256.3 210.1 256.3 210.1
JUS2 2+1 CHD (6-11,99) 173.8 320.1 463.1 311.3 265.1 283.8 237.6 283.8 237.6
Weekend
JUNIOR SUITE 2 AD 210.1 292.6 435.6 328.9 237.6 256.3 210.1 256.3 210.1
SINGLE ROOM 191.4 273.9 416.9 311.3 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
1+1 CHD (0-5,99) 191.4 273.9 416.9 311.3 218.9 237.6 191.4 237.6 191.4
1+1 CHD (6-11,99) 315.15 438.9 653.4 493.35 356.4 384.45 315.15 384.45 315.15
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 342.65 466.4 680.9 520.85 383.9 411.95 342.65 411.95 342.65
2+1 CHD (0-5,99) 210.1 292.6 435.6 328.9 237.6 256.3 210.1 256.3 210.1
2+1 CHD (6-11,99) 237.6 320.1 463.1 356.4 265.1 283.8 237.6 283.8 237.6
DELUXE SUITE
ПРЕКУ НЕДЕЛА
SINGLE ROOM 173.8 338.8 481.8 328.9 283.8 301.4 256.3 301.4 256.3
SUITE 2 ADULTS 182.6 356.4 499.4 347.6 301.4 320.1 273.9 320.1 273.9
SUITE 2 ADULTS+EXTRA BED 218.9 411.4 554.4 402.6 356.4 375.1 328.9 375.1 328.9
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 173.8 338.8 481.8 328.9 283.8 301.4 256.3 301.4 256.3
SUI2A 1+1 CHD (6-11,99) 182.6 356.4 499.4 347.6 301.4 320.1 273.9 320.1 273.9
SUI2A 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 201.3 383.9 526.9 375.1 328.9 347.6 301.4 347.6 301.4
SUI2A 2+1 CHD (0-5,99) 182.6 356.4 499.4 347.6 301.4 320.1 273.9 320.1 273.9
SUI2A 2+1 CHD (6-11,99) 201.3 383.9 526.9 375.1 328.9 347.6 301.4 347.6 301.4
SUI2A 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 220 411.4 554.4 402.6 356.4 375.1 328.9 375.1 328.9
Weekend
SUITE 2 ADULTS 273.9 356.4 499.4 393.8 301.4 320.1 273.9 320.1 273.9
SINGLE ROOM 256.3 338.8 481.8 375.1 283.8 301.4 256.3 301.4 256.3
SUITE 2 ADULTS+EXTRA BED 328.9 411.4 554.4 448.8 356.4 375.1 328.9 375.1 328.9
1+1 CHD (0-5,99) 256.3 338.8 481.8 375.1 283.8 301.4 256.3 301.4 256.3
1+1 CHD (6-11,99) 410.85 534.6 749.1 590.7 452.1 480.15 410.85 480.15 410.85
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 438.35 562.1 776.6 618.2 479.6 507.65 438.35 507.65 438.35
2+1 CHD (0-5,99) 273.9 356.4 499.4 393.8 301.4 320.1 273.9 320.1 273.9
2+1 CHD (6-11,99) 301.4 383.9 526.9 421.3 328.9 347.6 301.4 347.6 301.4
2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 328.9 411.4 554.4 448.8 356.4 375.1 328.9 375.1 328.9
ALPINE SUITE
ПРЕКУ НЕДЕЛА
SINGLE ROOM 218.9 402.6 545.6 393.8 347.6 366.3 320.1 366.3 320.1
SUITE 2 ADULTS 228.8 421.3 564.3 411.4 366.3 383.9 338.8 383.9 338.8
SUITE 2 ADULTS+EXTRA BED 265.1 476.3 619.3 466.4 421.3 438.9 393.8 438.9 393.8
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 218.9 402.6 545.6 393.8 347.6 366.3 320.1 366.3 320.1
SUI2A 1+1 CHD (6-11,99) 228.8 421.3 564.3 411.4 366.3 383.9 338.8 383.9 338.8
SUI2A 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 247.5 448.8 591.8 438.9 393.8 411.4 366.3 411.4 366.3
SUI2A 2+1 CHD (0-5,99) 228.8 421.3 564.3 411.4 366.3 383.9 338.8 383.9 338.8
SUI2A 2+1 CHD (6-11,99) 247.5 448.8 591.8 438.9 393.8 411.4 366.3 411.4 366.3
SUI2A 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 266.2 476.3 619.3 466.4 421.3 438.9 393.8 438.9 393.8
Weekend
SUITE 2 ADULTS 338.8 421.3 564.3 457.6 366.3 383.9 338.8 383.9 338.8
SINGLE ROOM 320.1 402.6 545.6 438.9 347.6 366.3 320.1 366.3 320.1
SUITE 2 ADULTS+EXTRA BED 393.8 476.3 619.3 512.6 421.3 438.9 393.8 438.9 393.8
1+1 CHD (0-5,99) 320.1 402.6 545.6 438.9 347.6 366.3 320.1 366.3 320.1
1+1 CHD (6-11,99) 508.2 631.95 846.45 686.4 549.45 575.85 508.2 575.85 508.2
1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 535.7 659.45 873.95 713.9 576.95 603.35 535.7 603.35 535.7
2+1 CHD (0-5,99) 338.8 421.3 564.3 457.6 366.3 383.9 338.8 383.9 338.8
2+1 CHD (6-11,99) 366.3 448.8 591.8 485.1 393.8 411.4 366.3 411.4 366.3
2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 393.8 476.3 619.3 512.6 421.3 438.9 393.8 438.9 393.8

 

Во цената е вклучено:

 • -Ноќевање со појадок, или ноќевање со појадок и вечера (за цени во консулатација со агентите на продажба)
 • -Користење на Wi – Fi
 • -Бесплатно користење на Kids Club во рамките на работните часови
 • -Бесплатно користење на ски гардеробер
 • -Бесплатно користење на СПА центар од новата генерација Кемпински СПА со уникатна германска опременост од Klafs, единствено во Бугарија – 2 типа на сауна (Финска и Херба сауна), санариум, инфра-црвена кабина, длабока дигитална детоксикација, арома парна бања, велнес топлотна лежалка со самозагревање, отворен базент за деца, надворешно и внатрешно џакузи, внатрешен и надворешен базен, користење на снежната соба, фитнес сала.

 

Напомени:

 • -Вечерата за време на зимската сезона се служи единствено во Gallery Restorant. Деца до 5,99 год. Бесплатно добиваат предвидените оброци
 • -Цените се изразени во евра, плаќањето се врши во денарска противвредност, по курс 1 еур = 61,8 ден.
 • -Хотелот го задржува правото за промена на цената и понудата
 • -Влегување во собите е после 15:00 часот, локално време.
 • -Напуштање на собите е до 12:00 часот локално време.
 • -Новогодишна вечера – 165еур, дете од 6-11,99год -83еур
 • -Божиќна вечера – 36еур за возрасни и деца од 6-11,99год

 

Во цената не е вклучено:

-Цената не вклучува туристичка такса од 1 еур по лице на ноќ, и ресортска такса од 0,67еур по лице на ноќ

-Полупансионот во зимска сезона е секогаш во основниот ресторан (Gallery restaurant).

 

Политика на отказ на резервација: 

За Новогодишниот и Божиќниот период до 14 дена пред пристигање без пенали, по ова 100% пенали

Останатиот период до 4 дена пред пристигање без пенали, по овој период 100% пенали