Кападокија | Пакет аранжмани

You are currently viewing Кападокија | Пакет аранжмани

Кападокија | Пакет аранжмани
Програма Пролет 2022
Ако постои бајка за магична земја од глина,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa

 

By Cappadocia Hotel&Spa 5*
Со појадок
3 ноќевња 279 евра
4  ноќевања 295 евра
 
Cappadocia Old Houses Boutique 4*
Со појадок
3 ноќевања 285 евра
4 ноќеваља  315 евра
 
Burcu Kaya Hotel*
Полупансион
3 ноќевања 290 евра
4 ноќевања 315 евра 
 
Fosil Cave Hotel Boutique
Со појадок
3 ноќевања 309 евра
4 ноќевања 335 евра 
 
Dedeli Konak Cave Hotel 3*
Со појадок
3 ноќевања 309 евра
4 ноќевања 345 евра 
 
Mahzen Cave Hotel Boutique
Со појадок
3 ноќевања 315 евра
4 ноќевања 350 евра
 
Uchisar Kaya Hotel Boutique
Со појадок
3 ноќевања 320 евра
4 ноќевања 350 евра 
 
Goreme Kaya Hotel 3*
Со појадок
3 ноќевања 359 евра
4 ноќевања 410 евра 
 
Mithra Cave Hotel Boutique
Со појадок
3 ноќевања 365 евра
4 но415
 
 

Екскурзии

Екскурзија
Времетраење
Тип на екскурзија
Цена
 
Северна Кападокија
9:30 – 17:00 часот 
Факултативна
50 евра
 
Црвена долина
9:30 – 17:00 часот
Факултативна
50 евра
 
Јужна Кападокија
9:30 – 17:00 часот
Факултативна
55 евра
 
 
 
Летање со балон
2 часа
Факултативна
120 евра 

Во цената е вклучено

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во одбран хотел 3 или 4 ноќи
 • Организиран превоз од аеродром – хотел – аеродром

Во цената не е вклучено

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Екстра трошоци во хотел

Важна напомена:

 • Цените се по лице и важат кога патуваат минимум две лица
 • Горенаведените цени не се гарантирани. Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур=61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 180 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 • Цените не важат за време на празници
 • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачваровска
 • За овој аранжман важат општите услови на патување на Фибула Ер Травел и Т.А МИГ ТРАВЕЛ