КАПАДОКИЈА 3 И 4 НОЌИ

You are currently viewing КАПАДОКИЈА 3 И 4 НОЌИ
Кападокија – 3 и 4 ноќи

 

 

 

   

 

 

 КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ  ПРЕВОЗ
Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa….

 

Во цената се вклучени следниве услуги:

·          Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж);

·          Аеродромски такси;

·          Сместување во одбран хотел  за 3 или  4 ноќи;

·          Организиран превоз од аеродром – хотел – аеродром.

 

Во цената не се вклучени следниве услуги:

·         Факултативни екскурзии;

·         Патничко и здравствено осигурување;

·         Екстра трошоци во хотел.

 

 

 

 

 

Цена од

279

17.240 мкд

СО ПОЈАДОК

 

 

+

ТРАНСФЕР

3 или 4

НОЌЕВАЊА

ХОТЕЛ Услуга 3 ноќи 4 ноќи
By Cappadocia hotel&spa 5 * Ноќевање/ појадок

 

279 295€
Cappadocia Old houses boutique Ноќевање/појадок 285€ 315
Burcu Kaya hotel 4 * Полупансион 290€ 315€
Fosil Cave Hotel Boutique Ноќевање/појадок 309€ 335€
Dedeli konak cave hotel

Boutique

Ноќевање/појадок 309 345
Mahzen Cave Hotel Boutique Ноќевање/појадок 315 350€
Uchisar Kaya hotel Boutique Ноќевање/појадок 320€ 350€
Goreme Kaya Hotel 3* Ноќевање /појадок 359 410
Mithra Cave Hotel Boutique Ноќевање /појадок 365€ 415€
ЛЕТОВИ(со Pegasus Airlines)
  Поаѓање (SKP – KAJ) Враќање (KAJ – SKP) Период
Сатниците подлежат на промени Секој ден освен петок Секој ден освен четврток 01фев – 15 мар 2022
(Не важи за празници)
ЕКСКУРЗИИ
Екскурзија Опис на екскурзија Цена
Северна Кападокија Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17 часот. Се посетуваат следниве локалитети: Devrent Valley, Monk’Valley, Avanos, Uchisar Castle, Esentepe Panoramic view, Goreme  Open Air Museum

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно-ручек.

Од 50
Црвена долина Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17 часот. Се посетуваат следниве локалитети:

Red Valley, Cavusin village, Pigeon Valley, Kaymakli underground city. Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно-ручек

Од 50
Јужна Кападокија Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17.30 часот. Се посетуваат следниве локалитети:

Kaymakli underground City, Ihlara Valley, Meleniz  River, Belisirma village, Selime Monastery

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно-ручек

Од 55
Летање со балон Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце. Трае  околу 2 часа. Се прелетуваат следниве области: Love Valley, Aydin Kiragi, Pigeon Valley, Cavusin. Турата вклучува: трансфер од и до хотел, организатор и водич, летање со балон Од 120
           

Важна напомена:

 • Горенаведените цени не се гарантирани. Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 • Цените не важат за време на празници
 • Факултативните ексурзии треба претходно да се резервираат и да се платат.
 • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
 • Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачваровска
 • За овој аранжман важат општите услови на патување на Т.А МИГ  Травел