Египет Нова Година – чартер од Софија

You are currently viewing Египет Нова Година – чартер од Софија

1 ден
Состанок на аеродромот во Софија, терминал 2 за директен чартер лет до Каиро управуван од BH Air. Слетување
на аеродромот во Каиро и пречекување од претставник на Onex Tour.Еднодневна екскурзија до Каиро (вклучено
во цената). Ќе го посетите Историскиот музеј во Каиро, во кој се сместени многу скапоцени експонати од ерата
на древната египетска цивилизација. Музејот прикажува повеќе од 150.000 артефакти од секој период од
египетската историја. Потоа ќе го посетите едно од највпечатливите светски чуда – египетските пирамиди, кои
пленат со својата величественост и мистерија. Од локацијата во Гиза ќе уживате во поглед на метрополата Каиро.
Средбата со импресивната статуа на Сфингата нема да ја пропуштите. Вклучен ручек (суво пакување). Трансфер
до хотел Pyramids Park Resort Cairo 4* (или слично), сместување, вечера во хотел. Ноќевање.
 2 ден
Појадок. По појадокот, поаѓање со автобус до Хургада и пријавување во хотелот All Inclusive по избор.
3 ден
После појадок слободно време за плажа и одмор. Можност за дополнителна екскурзија со доплата.
4 ден
После појадок слободно време за плажа и одмор. Можност за дополнителна екскурзија со доплата.
5 ден
После појадок слободно време за плажа и одмор. Можност за дополнителна екскурзија со доплата. Новогодишна
празнична вечера (се доплаќа).
 6 ден
Појадок. Трансфер до аеродромот во Хургада за директен чартер лет до Софија со BH Air. Слетување на
терминал 2 на аеродромот во Софија.

Цената на пакетот е во евра и вклучува:
· Авионски билет со директен чартер лет, вклучително и аеродромски такси;
· Еден кабински багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
· Сите трансфери;
· 1 ноќ во Каиро во Pyramids Park Resort Cairo 4 (или слично) со вклучен појадок и вечера;
· 4 ноќевања во Хургада во избраниот хотел – All Inclusive;
· Eкскурзијата во Каиро и Египетскиот музеј
· Услуга од локални водичи придружена со водич од компанијата, кој ќе обезбеди превод на
разговорите за време на сите трансфери и екскурзии во програмата;
· Водич-преведувач од Бугарија за време на целото патување и целиот престој;
· ТРАНСФЕР – Скопје – Софија – Скопје
Цената на пакетот НЕ вклучува:
· Дополнителни екскурзии;
· Лични трошоци;
· Бакшиши – 10 долари, во Египет е вообичаено да се даваат бакшиши.
· Влезна виза за Египет – 25 долари / бесплатно за сите туристи до 30.04 /, платена на аеродромот во
Хургада. Кога цената ќе се промени, туристите ќе бидат навремено известени;
· Данок на гориво – објавен 21 ден пред летот (доколку тоа го бара авиокомпанијата);
Услови:
1. Плаќања:
Авансно плаќање на депозит од 30% по лице при резервација;
Доплата: до 30 дена пред датумот на поаѓање;
2. Потребни податоци за сите патници *:
Точно име и презиме по пасош;
Единствен матичен број (ЕМБ) или датум на раѓање;
Број на пасош и датум на важење;
* Туроператорот не е одговорен за испратените неточни податоци.
3. Периоди на откажување:
3.1. Рокот во кој потрошувачот може да се повлече од договорот (откажување) без казна е до 60 дена пред
датумот на патување.
3.2. Во случај на откажување од 60 до 30 дена пред датумот на поаѓање, казната е во висина на
уплатениот депозит, според условите на специфичната програма, но не помалку од 30% од цената на
патувањето.
Ако откажувањето се изврши од 29 до 15 дена пред датумот на поаѓање, казната е 70% од цената на
патувањето;
Ако откажувањето се изврши 15 дена или помалку пред датумот на поаѓање, казната е 100% од цената на
патувањето;
ВАЖНО :
Промена на цената е можна во: промена на трошоците за транспорт / гориво /, аеродром, пристаниште
итн. такси; промена за повеќе од 3% од девизниот курс во периодот помеѓу датумот на склучување на
договорот и заминувањето; непредвидени зголемувања на цените од страна на нашите партнери, како и во
други објективно потребни случаи.
Девизниот курс што се користи за пресметување на програмата ЕУР / УСД е 1,12.
Поради постојано менување на цените на горивата, авиокомпаниите може да наплатуваат т.н. доплата на
гориво. Во овој случај, тур-операторот го задржува правото да ја промени цената на патувањето со
реалната вредност на данокот на гориво и тоа ќе се должи за сите резервации за летовите за кои се
наплатува, без оглед кога се направени. Цените на горивата во програмата во Софија и Каиро / Хургада се
пресметуваат со параметри 780 американски долари / тон и 1 евро = 1,18 долари. Во случај на промена на
цените на горивата, може да се наплати надоместок за гориво. Овој надоместок треба да го објави туроператорот и да го плати корисникот не подоцна од 21 ден пред датумот на поаѓање.
ВНИМАНИЕ:
Авиокомпанијата го задржува правото да ги промени часовите на поаѓање и слетување, за што
компанијата навремено ќе ги информира патниците.
Забелешка: Туроператорот НЕ е одговорен за промените во музејските такси и времето на отворање на
музеите. Посочените такси се во согласност со информациите содржани во страниците на посочените
туристички места. Може да се појават промени. Туристичката агенција го задржува правото да го смени
редоследот на програмата од причини што не се во нејзина контрола и не е одговорна за туристите што не
се пуштени од релевантните гранични власти.
Важно: За деца под 18 години кои патуваат без родители или со само еден од нив мора да имаат оригинал
и фотокопија од заверена изјава дека двајцата родители се согласуваат детето да патува во странство. Ако
дете на возраст под 18 години патува само со еден од неговите родители (или со друг придружник освен
родител), тој мора да има полномошно заверено на нотар од родителот што не патува + копија од тоа (и
ако патува со друг придружник – од двајцата родители) за детето да замине во странство (во случај кога
детето патува со двајцата родители, но тие имаат различни презимиња, тие мора да обезбедат извод од
матичната книга на детето, како и копија од тоа). Овој документ ќе им служи на граничните власти.
Странците кои влегле во Република Бугарија со сопствен превоз / автомобил / не можат да ги напуштат
границите на земјата со друг вид превоз.
Важна информација:
Потребен е важечки меѓународен пасош за патување во Египет. Пасошот мора да важи најмалку 6 месеци
по датумот на влегување во земјата. Не се потребни дополнителни вакцини.
Превозот на специјална опрема за екстремни спортови, како што се сурфање, нуркање и други, се
организира само по барање и по претходно доставување до тур-операторот.
Забелешка:
Увозот и употребата на беспилотни модели на летачки технички уреди, како што се беспилотни летала,
хеликоптери и далечински управувани авиони, дронови, е забрането во Египет. Забележете дека таквата
опрема ќе биде конфискувана и нејзината употреба е предмет на строги санкции во форма на големи
казни и апсење!
Забелешка: Посочените цени се ексклузивни за најавениот период.
Минимален број за спроведување на програмата – 25
Потребни документи:
– меѓународен пасош
– не постојат санитарни или други специфични барања
ДОПОЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Целодневна екскурзија до Луксор (95 евра – возрасен / 50 евра – дете)
Поаѓање од хотелите околу 04.00 часот наутро за патување во Луксор – античката престолнина на
египетските фараони. Посета на Карнак – најголемиот верски комплекс во светот, кој зафаќа површина од
840 дектари. На античките Египќани им бил познат како Ипет-Исут (најсветото место) и е град на
храмови. Постојат 3 зони, од кои во најголемата е храмот на Амон Ра; храмот на кралицата Хатшепсут –
комплекс на древноегипетски гробници, кое е вистинско архитектонско ремек-дело, изградено во Деир
ел-Бахри (Северен манастир); Долина на кралевите – пустинска рамнина опкружена со стрмни ридови.
Расположена е на западниот брег на Нил, во близина на градот Теба. Тука е местото каде се наоѓа
познатата гробница на фараонот Тутанкамон (една од досега откриените 62 гробници); Колосите од
Мемнон, две масивни камени статуи-близнаци, кои го претставуваат Аменхотеп III во седечка положба,
со рацете на колена и погледот свртен кон исток, кон реката и изгрејсонцето; Алејата на сфингите, која се
наоѓала меѓу храмовите, чиј почеток и крај се откриени сега. По алеата се движела поворката на
фараоните до Карнакскиот храм; Фабрика за алабастер и Музејот на папирусот. Целодневна екскурзија со
вклучен ручек во локален ресторан. (Пијалоците консумирани за време на ручекот не се вклучени во
цената).
Враќање во хотелот во доцните часови и доцна вечера.
Гранд сафари (60 евра – возрасен / 30 евра – дете) – целодневна екскурзија
Вашето запознавање со Египет нема да биде комплетно ако пропуштите пустински сафари. Ќе бидете
импресионирани од брзото спуштање на џипот низ дините, екстремното возење со АТВ и двосед баги. Ќе
јавате камила и ќе имате можност да се запознаете со животот на бедуините во пустината. Ќе ја посетите
мини зоолошката градина и терариум и ќе гледате мултикултурно шоу (јога, дервиши, ориентални танци),
а вечерта ќе ги набудувате ѕвездите со телескоп – сето тоа во една екскурзија со вклучена вечера!
Нуркање (нуркање) во Црвеното Море (60 евра возрасни и дете)
Подводниот свет е фасцинантен, полн со живот и бои, неистражен и мистериозен, и затоа е уште
попривлечен. Нуркањето е начин да се запознае овој свет, неверојатно комбинирајќи нови впечатоци,
естетско задоволство, романса од патувањата, самоспознавање и секако – бесконечно задоволство. Во
цената е вклучено задолжително осигурување за нуркање, ручек и безалкохолни пијалоци.
Ел Гуна – „Египетска Венеција“ (60 евра – возрасен / 30 евра – дете)
Ел Гона се наоѓа на 25 км од Хургада. Оттука започнува екскурзијата со брод за време на која ќе видите
делфини, ќе пливате и ќе нуркате во прекрасните води на Црвеното Море и ќе уживате во прекрасниот
поглед. Во цената на патувањето е вклучен ручек со безалкохолни пијалоци.
Во 14.00 часот враќање во Ел Гона и прошетка со мали чамци низ каналите на градот. Враќање во хотелот
за вечера.

 

Информација за Хотел
MAGIC BEACH 4*
28/12/2023  02/01/2024 1.304 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
TITANIC PALACE 5*
28/12/2023  02/01/2024 1.448 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
HURGHADA LONG BEACH RESORT 4*
28/12/2023  02/01/2024 1.450 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
PYRAMISA BEACH RESORT 5*
28/12/2023  02/01/2024 1.599 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
DESERT ROSE 5*
28/12/2023  02/01/2024 1.599 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
MOVENPICK RESORT SOMA BAY 5*
28/12/2023  02/01/2024 1.645 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
SUNRISE GARDEN BEACH 5*
28/12/2023  02/01/2024 1.645 EUR Резервирај 
Информација за Хотел
GRAVITY HOTEL SAHL HASHEESH 5*
28/12/2023  02/01/2024 1.800 EUR