Пролом Бања Велигден

03.05.2024 (Петок) СКОПЈЕ – ПРОЛОМ БАЊА Состанок на групата рано наутро во 05.30 часот на паркингот кај Хотел ВИП спроти саем. Поаѓање за Србија во 06.00 часот. Патувањето се одвива…

Коментарите се исклучени на Пролом Бања Велигден

Куршумлиска Бања Велигден

Некогаш најпознатиот центар за рехабилитација на Балканот, по 16 години пауза, повторно е отворен за туристи, сега во ново руво. Комплетно реновираниот хотелски комплекс Куршумлиска Бања е лоциран на падините…

Коментарите се исклучени на Куршумлиска Бања Велигден

Луковска Бања Бела Јела Велигден

Луковска Бања е лоцирана во јужниот дел на Србија, на источните падини на Копаоник. Со поставеност од 681м надморска висина, таа е највисоката бања во Србија со пријатна умерено континентална…

Коментарите се исклучени на Луковска Бања Бела Јела Велигден

Крф-Велигден

Програма   ПРВ ДЕН  02.05.2024 (четврток) Состанок на групата кај хотел Континентал околу 22:00 часот. Ноќно возење преку граничниот премин Богородица, кај Гевгелија или Меџитлија – Битола, со попатни паузи на…

Коментарите се исклучени на Крф-Велигден

Санторини

1.ДЕН (01.05.’24 – среда) : БИТОЛА Состанок на групата на Градската Автобуска станица во 17.00 часот. Поаѓање за Грција во 17.30 часот. Патот води преку г.п. Меџитлија, Лерин, Птолемаида, Вериа,…

Коментарите се исклучени на Санторини

РИМИНИ -ФЕРАРА- БОЛОЊА – РАВЕНА -САН МАРИНО ВЕЛИГДЕН

ФЕРАРА - градот на најубавите палати. Тој е град со бајковита убавина и голем број знаменитости, а најголемиот број знаменитости на Ферара датираат од 14 и 15 век. Заштитен знак…

Коментарите се исклучени на РИМИНИ -ФЕРАРА- БОЛОЊА – РАВЕНА -САН МАРИНО ВЕЛИГДЕН

БУДИМПЕШТА – ВИЕНА-СЕНТ АНДРЕА 2НП ВЕЛИГДЕН

Будимпешта - Kралица на Дунав, преполна со култура која освојува и заведува, преполна со романтични мостови и широки булевари, улички со калдрма, живописни куќи... Со спојувањето на трите града- Будим,…

Коментарите се исклучени на БУДИМПЕШТА – ВИЕНА-СЕНТ АНДРЕА 2НП ВЕЛИГДЕН

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ТРСТ 2НП ВЕЛИГДЕН

Италија – земја на пица и паста, земја на мода, култура и неверојатна убавина. Сплет на уметност, традиција и модерно време. Градби и знаменитости кои ќе ве остават без здив. Италија е дефинитивно една од нај посетените земји во светот. Милиони туристи на годишно ниво ја преплавуваат, а најпосетени сеРим, Милано, Фиренца, Венеција, Пиза и Верона…

Коментарите се исклучени на ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ТРСТ 2НП ВЕЛИГДЕН

ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ТРСТ – ЉУБЉАНА 3НП ВЕЛИГДЕН

Италија – земја на пица и паста, земја на мода, култура и неверојатна убавина. Сплет на уметност, традиција и модерно време. Градби и знаменитости кои ќе ве остават без здив. Италија…

Коментарите се исклучени на ВЕНЕЦИЈА-ВЕРОНА-МИЛАНО-ТРСТ – ЉУБЉАНА 3НП ВЕЛИГДЕН

ИСТАНБУЛ 2НП ВЕЛИГДЕН

Најголемата метропола во светот, велеград, финансиски и културен центар... сето ова е малку за да се опише еден од најубавите градови во светот – величествениот Истанбул, градот на два континенти…

Коментарите се исклучени на ИСТАНБУЛ 2НП ВЕЛИГДЕН

ИСТАНБУЛ 3НП ВЕЛИГДЕН

Најголемата метропола во светот, велеград, финансиски и културен центар... сето ова е малку за да се опише еден од најубавите градови во светот – величествениот Истанбул, градот на два континенти…

Коментарите се исклучени на ИСТАНБУЛ 3НП ВЕЛИГДЕН

КРАКОВ 2НП ВЕЛИГДЕН

Краков е еден од најстарите градови во Полска, со над илјадагодишна историја, со големо културно и архитектонско значење. Втор град по големина и трет град по население. За Македонија овој град…

Коментарите се исклучени на КРАКОВ 2НП ВЕЛИГДЕН

МИЛАНО-ЛУГАНО-КОМО-СИРМИОНЕ 2НП ВЕЛИГДЕН

Италија – земја на пица и паста, земја на мода, култура и неверојатна убавина. Сплет на уметност, традиција и модерно време. Градби и знаменитости кои ќе ве остават без здив. Италија е дефинитивно една од најпосетените земји во светот. Милиони туристи на годишно ниво ја преплавуваат, а најпосетени се Рим, Милано, Фиренца, Венеција, Пиза и Верона. Програма 1 1…

Коментарите се исклучени на МИЛАНО-ЛУГАНО-КОМО-СИРМИОНЕ 2НП ВЕЛИГДЕН

TOСКАНА 3НП ВЕЛИГДЕН

Тоскана многумина ја сметаат за најубавиот дел од Апенинскиот Полуостров поради нејзините 120 заштитени зони со бајковита природа, прекрасни селца, а најмногу поради градовите со исклучителна архитектура, меѓу кои најпознати…

Коментарите се исклучени на TOСКАНА 3НП ВЕЛИГДЕН

ПРАГА-КАРЛОВИ ВАРИ-ВИЕНА 2НП ВЕЛИГДЕН

Магична, мистична, прекраснасесамоделодатрибутитекоиПрага, главнатапрестолнинанаРепубликаЧешка, сосигурностгизаслужува. СместенавосрцетонаЕвропа, пленисосвојатаспецифичнаархитектонскатрадиција, а воеднопретставува и значајнараскрсницанакојасесреќаваатуметници и научнициодцелиотсвет. Какопопуларнатуристичкадестинација, Прагасогордостгозаземашестотоместонајпосетуваниевропскиградови. Програма 1 ДЕН 1: ЧЕТВРТОК (02.05.2024) СКОПЈЕ-ПРАГА Состанок на групата во 11:30 часот на Дрводекор,…

Коментарите се исклучени на ПРАГА-КАРЛОВИ ВАРИ-ВИЕНА 2НП ВЕЛИГДЕН

ПРАГА-КАРЛОВИ ВАРИ-ДРЕЗДЕН-ВИЕНА 3НП ВЕЛИГДЕН

Магична, мистична, прекраснасесамоделодатрибутитекоиПрага, главнатапрестолнинанаРепубликаЧешка, сосигурностгизаслужува. СместенавосрцетонаЕвропа, пленисосвојатаспецифичнаархитектонскатрадиција, а воеднопретставува и значајнараскрсницанакојасесреќаваатуметници и научнициодцелиотсвет. Какопопуларнатуристичкадестинација, Прагасогордостгозаземашестотоместонајпосетуваниевропскиградови. Програма 1 1 ден: среда (01.05.2024) СКОПЈЕ – ПРАГА: Состанок на групата во 11:30 часот…

Коментарите се исклучени на ПРАГА-КАРЛОВИ ВАРИ-ДРЕЗДЕН-ВИЕНА 3НП ВЕЛИГДЕН

АЗУРЕН БРЕГ ВЕЛИГДЕН

Француската ривиера е сè што тврди дека е и повеќе. Совршени градови како од разгледници, сонце во текот на целата година и блескаво сино медитеранско море. Азурниот брег, парче рај…

Коментарите се исклучени на АЗУРЕН БРЕГ ВЕЛИГДЕН