Посета на саем на книга во Белград 23 Октомври

64. Меѓународен саем на книгата во Белград   ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:   23.октомври (среда)          СКОПЈЕ – БЕЛГРАД Состанок на групата на паркингот спроти хотелот “Holiday Inn” во…

Коментарите се исклучени на Посета на саем на книга во Белград 23 Октомври

ШОПИНГ ТУРА ВО СОЛУН 07.03.2020

Состанок на групата во 04:45 часот пред спортската сала “Младост”. Поаѓање во 05:00 часот за Солун. Денско возење со попатни одмори и царински формалности. Пристигнување во центарот на Солун околу…

Коментарите се исклучени на ШОПИНГ ТУРА ВО СОЛУН 07.03.2020

ВРУТОК-ЛЕШОК-МАТКА-СКОПЈЕ 24.03.2019

Поаѓање од Битола за с. Вруток (Гостивар) во 06.00 часот од пред спортска сала Младост. Пристигнување во Вруток и разглед на зивописното село кое лежи во југозападниот дел на Полошката…

Коментарите се исклучени на ВРУТОК-ЛЕШОК-МАТКА-СКОПЈЕ 24.03.2019

МАНАСТИР ЗРЗЕ 11.11.2018

11-11-2018 Недела –Посета на манастирот Свето Преображение Зрзе  Манастирот Св. Преображение или познат како манастир Зрзе, се наоѓа околу 25км западно од Прилеп.Подигнат е на една рамнина н ад селото…

Коментарите се исклучени на МАНАСТИР ЗРЗЕ 11.11.2018

ЛЕСНОВСКИ МАНАСТИР

Состанок со групата во 06:30 часот пред спортска сала Младост и поаѓање за Лесновски манастир со попатна пауза. Пристигнување во прекрасен црковен комплекс посветен на Свети Гаврил Лесновски. Слободно време…

Коментарите се исклучени на ЛЕСНОВСКИ МАНАСТИР

ЛУТРАКИ – ВОДЕН

17ти Февруари - ЛУТРАКИ И ВОДЕН Состанок на групата на паркингот пред спортската сала Младост во 06:30 часот. Поаѓање за Лутраки во 07:00 часот. Се патува преку Битола, г.п. Меџитлија…

Коментарите се исклучени на ЛУТРАКИ – ВОДЕН

МЕТЕОРИ 1 АПРИЛ

Состанок на групата во 04:45 часот пред спортската сала “Младост”. Поаѓање во 05:00 часот за Метеори. Патувањето води преку г.п. Меџитлија, Птолемаида, Гревена, ... пристигнување во Каламбака во прeтпладневните часови.…

Коментарите се исклучени на МЕТЕОРИ 1 АПРИЛ

СВ.ЈОВАН БИГОРСКИ – СВ.ЃОРЃИЈА,РАЈЧИЦА– ВЕВЧАНИ

Се поаѓа во 07:00ч од пред спортска сала Младост. Патот води преку Кичево и Маврово до Св. Јован Бигорски. Пристигнување околу 09.30 ч. Разглед на манастирскиот комплекс и црквата каде…

Коментарите се исклучени на СВ.ЈОВАН БИГОРСКИ – СВ.ЃОРЃИЈА,РАЈЧИЦА– ВЕВЧАНИ

Водоча, Вељуса, Смоларски водопади и Струмица

06:45 Состанок на групата пред спортска сала Младост. 7:00 Поаѓање кон с.Смоларе. По искачени илјада чекори, триста скалила и 650 метри надморска височина пристигнувате до едно совршено место кое со…

Коментарите се исклучени на Водоча, Вељуса, Смоларски водопади и Струмица