Кајмакчалан – 4×4 Екскурзии

Кајмакчалан е највисокиот врв на Ниџе планина (2.521 m) и една од клучните позиции на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна. Од врвот Кајмакчалан се гледаат Островското езеро…

Коментарите се исклучени на Кајмакчалан – 4×4 Екскурзии

Големо езеро Пелистер – еднодневни 4х4 екскурзии

Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче – Пелистер. Нивната мајка не дозволувала нити една од нив…

Коментарите се исклучени на Големо езеро Пелистер – еднодневни 4х4 екскурзии