АВТОКАМП ЛИВАДИШТЕ

You are currently viewing АВТОКАМП ЛИВАДИШТЕ

Сместен на брегот на Охридското Езеро  во близина на Јабланица и туристичкото село Радожда, на само 7 км од градот Струга. Неговата локација нуди можност и за други видови на алтернативен туризам, како што се велосипедизам, планинарење, параглајдерство и риболов. Камп Ливадишта е лоциран на најголемото природно езеро и изобилува со различни ендемични видови риби,  и тоа пастрмките: летница и белвица. А исто така тука живеат и  јагулата, кленот, крапот, мрената, скобалот и моранецот и малата риба плашица.. Кампот нуди сместување, каравани, бунгалови и дворови каде можете да чувате голем број приколки и шатори. Кампот има игралишта за љубителите на спортот. Добрата локација и организираниот камп овозможува организирање на екскурзии, состаноци, натпревари и полу затворен карактер. Во рамките на кампот има ресторан прикажан според најновите HACCP стандарди, каде можете да пробате традиционална и национална кујна и специјалитети .

Кампот „Ливадишта“, како дел од капацитетот на „Елем Турс“, препознатлив во својот деловен туризам и угостителството може да се пофали со својата историја и традиција и да стави акцент на постојано ажурирање и следење на европските стандарди во деловниот камп. КАПАЦИТЕТ: Приколки (40) Бунгалови / Студија (14) опремени со сопствена кујна, купатило и балкон. Места (170) со целосна инфраструктура за поставување приколки и шатори.

Траен закуп трајна приколка за приватни поставувања. Ресторан со традиционални специјалитети и капацитет од 50 места. Голем ресторан со капацитет за организирање прослави и церемонии.

Забавата како составен дел на одморот и рекреацијата и нејзината организација се важен дел од кампот Ливадиста. Имаме игралишта за фудбал, кошарка,  одбојка на плажа и забавен миниголф, возење велосипед ,  возење педалинки, нуркање, организирани забави со познати уметници, пливање, параглајдерство, риболов.