8ми Март 2023 – Дубровник

You are currently viewing 8ми Март 2023 – Дубровник

8ми Март 2023 – Дубровник

ПРОГРАМА:

1 Ден. БИТОЛА – ПРИЛЕП – ВЕЛЕС – СКОПЈЕ – БУДВА – ДУБРОВНИК 09.03.2023

Состанок на групата пред Безистен во 21.00 часот. Се патува кон Прилеп, Велес, Скопје преку граничниот премин Блаце.  По обавувањето на царинските формалности патувањето продолжува кон Косово се до Будва. Патување со попатни одмори.

2 Ден. БУДВА – ДУБРОВНИК – 10.03.2023

Пристигнување во Будва во утринските часови. Прошетка низ стариот дел на градот и да уживате во убавините на Венецијанската архитектура. Будва има голема вредност не само по тоа што е центар на туризмот во Црна Гора туку и по неговите специфични градби, споменици, тврдини, манастири и старите цркви – споменици кои датираат уште од 7 век. Заминување кон Дубровник – познат како бисер на Јадранот еден од најпознатите туристички центри на Јадранот. Градот е со преубава околина, голем број на хотели и е магнет за голем број на туристи од целиот свет во текот на целата година. Проштка низ стариот дел на градот  “Страдун”, тесните улички и малите плоштади, како и импознатните зидини и градби ќе ве остават без здив. Уживате во призорот на Градската Камбанарија, Катедралата, Синагогата, Тврдината Бокар, Кнежевскиот Двор – Дубровачкиот Музеј, и многу други споменици. Сместување во хотел. Ноќевање.

3 Ден ДУБРОВНИК – МЕЃУГОРЈЕ – МОСТАР 11.03.2023

Појадок. После појадокот заминување кон Меѓугорје. Местото каде се појавила Мајката Божија. Заминување кон Мостар, градот на двата брега на Неретва, каде се испреплетувала историјата во минатото и во поново време. Посета и разглед на стариот дел на градот. Стариот мост, чаршијата. Заминување кон Благај каде се наоѓа изворот на реката Буна. Слободно време за ручек. Заминување кон Дубровник. Ноќевање.

4 Ден. ДУБРОВНИК – КОТОР – СКОПЈЕ – ВЕЛЕС – ПРИЛЕП – БИТОЛА 12.03.2023

Појадок. После појадокот заминување кон Котор. Попатна посета на Котор, град заштитен од Унеско како светско култуно наследство. Преминување на Которскиот залив кој е ставен на светската листа од 28 најубави заливи во светот. Разглед на стариот град и неговите знаменитости. Слободно време. Заминување кон граничниот премин Сукобин. Патувањето продолжува преку Албанија, Косово се до Скопје преку граничниот премин Блаце. Патување со попатни одмори. Пристигнување во Битола во вечерните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  129 € / 7,999,оо ден

Во цената на аранжманот Е вклучено:

 •  Автобуски превоз на дадената релација по програмата
 • Сместување во хотел со 3+ *** на база 2 ноќевања со појадок (шведски стол)
 • Организирани разгледи по програмата во Будва, Котор и Дубровник
 • Организација и водство на патувањето
 • Пратител–водич за цело време на патувањето од страна на агенцијата

Во цената на аранжманот НЕ Е вклучено:

 •  Влезници за посета на културно – историските споменици
 • Факултативна посета разгледи по програмата во Меѓугорје и Мостар ( 30 € )
 • Останати факултативни посети по програмата
 •  Патувачко осигурување

НАПОМЕНА:

 • За реализација на аранжманот е потребен минимум од 40 патници
 •  Цената е изразена во €, плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност 1€ = 62,оо

Важат Општите услови на Т.А. С-ТРАВЕЛ И Т.А МИГ ТРАВЕЛ